MS3 firmware finally loaded - Miata Turbo Forum -Boost cars, acquire cats.

Welcome to   Members

DIY Turbo Discussion greddy on a 1.8? homebrew kit?

LinkBack Thread Tools
Old 06-06-2016, 12:19 AM   #1
Thread Starter
Join Date: Jan 2016
Location: South Carolina
Posts: 9
Total Cats: 0
Default MS3 firmware finally loaded

So recently built a MS3X following westfields guide, and everything went smoothly until it came time to load the firmware. I literally spent days trying to figure out what I did wrong, and was began to think that maybe I somehow screwed up this simplistic assembly. Every time I couldn't detect a ECU on the Comm. I tried everything from reinstalling drivers, checking all the voltages across the board, switching cables, etc. and was just about to give up and buy a straight thru serial cable and use an old desktop PC until I got the bright idea to try an older release of the firmware. Sure enough it worked flawlessly the first time. So to anyone who can't detect the ECU when using the firmware loader, be sure to try the previous version!

Oh and if you need Westfields guide, the website is cached, just search website cache on google and put in this address.
(If it doesn't work PM me cause i screenshot the whole thing just in case I ever needed it again)
Herbst is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2016, 03:34 PM   #2
Junior Member
Join Date: Jul 2014
Location: Kensington, MD
Posts: 226
Total Cats: 1

Can you show how you installed your Tyco connector?
huesmann is offline   Reply With Quote

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Timing questions 95Mmiata MSPNP 22 08-21-2016 01:59 PM
Help with Braineack built MS3 - fuel pump circuit curly MEGAsquirt 38 07-22-2016 08:42 PM
FS: Ebay T25 Turbo & NRG 2.5 Quick Release ya boy willz Miata parts for sale/trade 4 06-10-2016 04:19 PM
Built 1.9L with GT2560 Ken Hill Dynos and timesheets 13 06-06-2016 03:46 PM
Need help identifying an OBX turbo manifold. also need video sex chat EunosMonster DIY Turbo Discussion 32 05-09-2016 11:37 AM

firmware, load, megasquirt, won't

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 09:33 PM.