Strange A/F and PSI values at idle - Miata Turbo Forum -Boost cars, acquire cats.

Welcome to   Members

E-Manage Post your questions about greddy e-manage installation and tuning here.

LinkBack Thread Tools
Old 05-21-2010, 12:47 PM   #1
Thread Starter
Join Date: May 2010
Posts: 2
Total Cats: 0
Default Strange A/F and PSI values at idle

Well, first Hi all!!!

I'm from Holland, so excuse the English, I'll do my best.
I have a 1998 NB(mark 2) 1.6 European Mx-5 (miata).
This has been fitted with an Greddy E-manage Ultimate, an Innovatie LC-1 and the Greddy Map sensor.

This engine hasn't got its turbo yet, I want to have the electronics working before I put on the Turbo. It does have a big Airfilter and the air goes trough the intercooler already.

When i start the engine it al works well, it sounds like it always has. Only the greddy datalogger gives some strange values.
First is the pressure sensor, when in ignition but not yet started it gives -0.1 but when i start and let it idle it goes to -10.1 PSI. When i push the trottle it wil go to -3.6 and when loose it will even dip to -13.0 PSI.

Then the A/F sensor. in ignition but not started it gives 22.1 but when i start it goes to 8.3 and keeps stable. Doesn't mather how much RPM I give it, it neadly stays at 8.3

anyone has a clue? or are these figures normal?
RensLensvelt is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2010, 01:24 PM   #2
Senior Member
iTrader: (2)
Join Date: Aug 2007
Location: North Cackalackey
Posts: 716
Total Cats: 2

AF sensor needs callibration and you need to make sure under the setting in the EMU you have the correct values set up. for a LC1 once you select from drop down menu it should populate by iteself.
The greddy values sound correct it is reading only vacuum now. i believe my shows -.01 on ignition as well.
musanovic is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2010, 06:50 AM   #3
Thread Starter
Join Date: May 2010
Posts: 2
Total Cats: 0

Thx, but it just was patience. This morning i recalibrated my LC-1.
Then went for a drive. at the end of the street my A/F was 13.7
RensLensvelt is offline   Reply With Quote

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help - Stock Balancer and Fastforward overlay pulleys Frank_and_Beans Supercharger Discussion 13 09-12-2016 08:17 PM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 12:25 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 09:39 AM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 09:30 AM
Low oil pressure after 1.8 swap and new turbo setup JesseTheNoob DIY Turbo Discussion 15 09-30-2015 02:44 PM

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 05:50 AM.