Deatschwerks Pump Question - Miata Turbo Forum -Boost cars, acquire cats.

Welcome to   Members

Engine Performance This section is for discussion on all engine building related questions. KMiata

LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 07-27-2012, 02:08 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
Join Date: Apr 2011
Posts: 360
Total Cats: 10
Default Deatschwerks Pump Question

For my SSM car, this spring at Lincoln I swapped from the Walbro 255HP to the Deutchwerks 300 since it looked like my Walbro was failing. It turns out it was something else, but I didn't have much time (was swapping it between run groups at the ProSolo) when I assembled it, so I had some questions that I forgot to deal with until now...

For one, there didn't seem to be any sort of rubber isolator. It only came with a metal piece to screw to the bottom (to hold it up/nonrotated), nothing rubber, and the sock fit on without anything positively securing it. On the stock and Walbro pumps, the isolator held the tab on the sock on, but on the Deutchwerks, this wasn't the case. I've been getting fuel starving pretty reliably on autocross runs with 1/3 of a tank or less since then, so I'm figuring something's very wrong.

Tomorrow I'm gonna actually pull the pump out of the tank, and I'm wondering if the sock came off or something, but either way, does the above sound right to anyone, or am I missing something?..
codingparadox is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2012, 03:35 PM   #2
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
Join Date: Apr 2011
Posts: 360
Total Cats: 10

Had a spare few minutes and pulled the pump out today. Surprisingly, the sock's still attached, and also, with a hair over a quarter of a tank of gas, the gas level is up above the plug on top of the pump, so unless sloshing is a huge problem, it looks like the pump should be getting fuel even this low in the tank...

Here's two angles of the pump. Does anything obvious jump out at anyone that I did anything stupid?

Attached Thumbnails
Deatschwerks Pump Question-pump1.jpg   Deatschwerks Pump Question-pump2.jpg  
codingparadox is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2012, 02:56 AM   #3
Elite Member
iTrader: (1)
Leafy's Avatar
Join Date: Jun 2012
Location: woosta, ma
Posts: 8,516
Total Cats: 86

Zip ties? When I just put my 044 in I used stainless hose clamps. It looks like your zip ties are already being effected by the gas since they are discoloring. I bet they have also started to get brittle. You didnt happen to cook a fp relay and melt the connector to it did you? Thats what was wrong with my fuel pump, so I didnt actually need to replace it I dont think.
Leafy is offline   Reply With Quote

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Raleigh: Fiberglass headlight scope, 1.6L ECU, AFM, Hardtop latches, more bigmackloud Miata parts for sale/trade 9 11-07-2015 11:58 PM
Walbro 255lph Fuel Pump $50 lsc224 Miata parts for sale/trade 2 10-01-2015 09:17 AM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 10:28 PM
why is my car running like pewp? (tune/datalog) itsMikey MSPNP 3 09-28-2015 06:40 AM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 03:45 PM.