Anybody know our altenator max output? - Page 2 - Miata Turbo Forum -Boost cars, acquire cats.

Welcome to   Members

General Miata Chat A place to talk about anything Miata

LinkBack Thread Tools
Old 10-12-2007, 11:20 AM   #21
Boost Pope
iTrader: (8)
Joe Perez's Avatar
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago
Posts: 24,445
Total Cats: 1,531

I think that the pulley is interchangeable between the two alternators.

But definitely +1 on the rebuild. Seems like finding competent starter/alternator shops is getting harder these days as most of the mass-market stuff is being done assembly-line style in Mexico, but shop around. When you find a crowded and dingy little shop with a hand-painted wooden sign, located in the part of town that used to be ok back in the 70's but is now a wasteland, filled with slanted wooden shelves upon which rest the whole history of the Lucas Electrical Co., staffed by a grey-haired old dude who won't shut up about his bugeyed Sprite, you've found the right place. That fellow can work miracles with copper.
Joe Perez is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2007, 12:49 PM   #22
Elite Member
iTrader: (39)
Zabac's Avatar
Join Date: Sep 2007
Location: High Point NC
Posts: 4,858
Total Cats: 8

i have a 1.8 car, i just thought that the auto alt. is mcuh better...NM
Joe-sounds like Deja vu to me, lol
Zabac is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2007, 05:20 PM   #23
Thread Starter
iTrader: (7)
Join Date: Jul 2006
Location: nowhere
Posts: 8,281
Total Cats: 2

For those who think what i see might be normal check this out, just before i shut the car off with the last logged drive. All through my log it was spazzing to 13 volts.

That is with no laod, so what is the concensus battery or alternator. I start at 12 volts pretty much most of the time.
magnamx-5 is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2007, 05:45 PM   #24
Elite Member
iTrader: (14)
patsmx5's Avatar
Join Date: Aug 2007
Location: Houston, TX
Posts: 7,818
Total Cats: 119

Magna, I would go to autozone and let them test your battery and alternator. Also clean your battery connectors for good measure. I suspect your batter is weak.
patsmx5 is offline   Reply With Quote

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 12:25 PM
WTB MP62 (Hotside) (NB2) Rick02R WTB 3 01-03-2016 07:18 PM
MSPNPPro-MM0105: Coolant Temperature Output slomiata MEGAsquirt 5 10-07-2015 01:11 PM
Run boost gauge from ECU MAP? Itty MSPNP 6 09-22-2015 11:02 AM
mslabs MS2 - Idle control issue ndragun MEGAsquirt 0 09-20-2015 10:28 PM

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 11:01 AM.