Help Mx5 will not run - Miata Turbo Forum -Boost cars, acquire cats.

Welcome to   Members

General Miata Chat A place to talk about anything Miata

LinkBack Thread Tools
Old 09-24-2016, 11:22 AM   #1
Thread Starter
Join Date: May 2016
Posts: 3
Total Cats: 0
Default Help Mx5 will not run

Hi there, a couple of weeks back I was driving along the road fine until I noticed a bumpy/low idle at the stop lights. Whilst driving, everytime I had pushed the clutch pedal in, the idle would drop to completely 0 and stall but then bump start itself back up again. I took the car home, then the morning after I went to start it to check for any wiring problems but it wouldn't run. It would turn over, fire up but then immediately die 1/2 seconds later. After tinkering around, I unplugged the AFM (not unscrewing, pulling the clip off) and turned the key and boom! Success, the car would run and idle fine but then as I touched the throttle, it died. I suspected a fault AFM, so I bought a test working 2nd hand one, threw it on hoping for the best but no success.
I decided to hold open the flap inside the AFM and plug in the harness when the car is running. This worked but the idle was extremely rough and bumpy, it barely stayed alive!

I'm under the impression it's an electrical fault but not many garages around here will touch a turbo'd miata lol


NA 1.6
Greddy kit TD04
Running on "band aids"

Any help would be greatly appreciated, I've got a couple of videos that i'll try to upload for a clearer understanding
Thanks in advance
mx5JAR is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2016, 05:54 PM   #2
I'm Miserable!
Join Date: Sep 2016
Posts: 33
Total Cats: -178

Spray it with starting fluid....
1. If it runs theres a fuel issue
2. If theres no change its electrical
Last man standing is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2016, 08:57 AM   #3
I'm Miserable!
Join Date: Sep 2016
Posts: 33
Total Cats: -178

Any luck?
Last man standing is offline   Reply With Quote

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yeees, another Closed Loop Idle Control Question. Activation whilst driving? Turbonic77 MEGAsquirt 4 08-22-2016 11:24 AM
Car won't start with or without Megasquirt - Fried CAS? pangster MEGAsquirt 3 08-17-2016 10:55 AM
second engine build, started last night Darbymx5 DIY Turbo Discussion 1 08-15-2016 04:37 PM
Fault code P2187 on Cosworth supercharged NC trashy Supercharger Discussion 3 08-08-2016 07:58 PM
1.6 AFM someone in NC Zabac WTB 1 08-04-2016 04:21 PM

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 07:43 PM.