weird hesitation at cruise - '99 N/A - Miata Turbo Forum -Boost cars, acquire cats.

Welcome to   Members

General Miata Chat A place to talk about anything Miata

LinkBack Thread Tools
Old 07-06-2014, 07:15 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
Join Date: May 2010
Posts: 93
Total Cats: -1
Default weird hesitation at cruise - '99 N/A

While cruising at part throttle and 3-4k rpms I'm getting a light, cyclical hesitation. It feels like drag on the car. It's enough to make my head bob a little from the hesitation. I have gotten a p1170 code in the last month. Since then I have changed the coil pack, wires, and plugs. I also cleaned the MAF, egr valve, and throttle body. CEL has not returned yet but the hesitation is still there, but maybe less?

What else should I check or replace? Scratching my head here... I have a MS, but it has been off the car for a while. I never noticed this when the MS was on the car. Could the car be adjusting timing? TPS problem? O2 sensor some how? I did have to replace my 02 sensore when I pulled the MS. The original one was destroyed when I removed it the first time.

Thanks for the help.
MoonieGT is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2014, 08:32 PM   #2
Junior Member
Thread Starter
Join Date: May 2010
Posts: 93
Total Cats: -1

Just drove the car again. When I first started to pull away it sputterd like mad and almost died. After that, it cleared up and ran seemingly ok.

Whem I'm hard on the gas it usually pulls pretty good to redline. Every once in a while it feels a little deader than usual in the 2-4k rpm range.
MoonieGT is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2014, 02:44 PM   #3
Elite Member
iTrader: (3)
Join Date: Dec 2004
Location: Houston
Posts: 2,901
Total Cats: 4

coil pack going?
Pitlab77 is offline   Reply With Quote

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1991 special edition with hard top full part out JC, NJ russian Miata parts for sale/trade 6 10-08-2015 03:01 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 09:30 AM
Bizarre connection issue? nick470 MEGAsquirt 1 09-30-2015 10:32 PM
Got bad Crank Angle Sensor and Random Misfire codes, but runs fine. Greasyman General Miata Chat 2 09-28-2015 10:44 AM
Missfires on idle and cruising (no load) emarkey DIY Turbo Discussion 2 09-05-2015 06:59 PM

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 05:28 PM.