Time to denoob myself - Miata Turbo Forum -Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members

Meet and Greet Say Hi. De-noob yourself.

LinkBack Thread Tools
Old 02-15-2009, 04:46 PM   #1
Thread Starter
Join Date: Feb 2009
Location: Norway
Posts: 2
Total Cats: 0
Default Time to denoob myself

I have been hanging arround this forum now for about a year and found all the answers to my questions by searching. Thanks to all the people who are so dedicatet on this forum.
A little info about myself. I have previously had 4 mx5/miatas and are now on my 5,6, and 7th car. I turboed my first miata in 2000 and have done 7 more after that. This car I did to see how cheap I could do it using only new parts. That meant using e-bay turbo kit, which didn`t fit wery well. The results are nothing to brag about but works just fine for what it is now that I`m running it at 220 kpa with stock internals.
I have now gotten a peculiar problem I`m hoping someone can help me solve. It seems my fuelpump won`t run if my battery isen`t FULLY charged. The starter runs like a champ but no sound can be heard from the pump if the charge is below 12,9 volts. All I have to do is add a charger and it starts instantly, even at -17 degrees C below freezing. Is there a fale safe in the MS that does not allow the pump to start below a certain voltage? All answers will be deeply appreciated. Thanks.

Hmmm. No signature!!

Last edited by banzai_baggen; 02-16-2009 at 03:45 AM. Reason: No signature
banzai_baggen is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2009, 06:45 PM   #2
Elite Member
iTrader: (8)
Join Date: Oct 2007
Location: Dallas
Posts: 1,839
Total Cats: 0

MMmmmmm. I don't know.....
But I do know the Ms is more sensitive than the stock computer. I had a weak cas wire. The stock computer would run. But the MS wouldn't. Once I fixed the wire, it worked perfect.

Send Matt from DIYautotune a private message. He will know. And he will email you back pretty quick. They are good guys at DIYautotune.
Toddcod is offline   Reply With Quote

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 12:25 PM
WTB MP62 (Hotside) (NB2) Rick02R WTB 3 01-03-2016 07:18 PM
Expected intake temps on the track? tazswing Race Prep 20 10-03-2015 11:04 AM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 09:30 AM

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 01:00 AM.