Car not starting any help appreciated - Miata Turbo Forum -Boost cars, acquire cats.

Welcome to   Members

MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

LinkBack Thread Tools
Old 08-30-2015, 09:10 PM   #1
Thread Starter
Join Date: Aug 2015
Posts: 1
Total Cats: 0
Default Car not starting any help appreciated

Hey guys new member here been lurking for a while but in need of some help.

little backstory recently got a 1993 automatic miata and swapped it over to a manual, I drove the car for a couple months no issues then recently installed a turbo kit (td04) and wired up a ms3x (premade from diyautotune). I have used a lot of the info posted and stickied on this site and is very much appreciated for being there as it has been a huge help. Im now at the stage of getting the car running and have used alot of fsms and wiring resources from around the web the only thing not sourced out yet is the tps from the automatic for the megasquirt (relativity unknown). The injectors are set up to batch fire right now as I have not wired or set up sequential injection. Now I have uploaded a base map I got off of diyautotune and set the basic settings and calibrations as per instructions (or what I believe the majority of them) the car cranks over and I have checked the timing and it is at 10 degrees as is where it is set and I am getting spark and fuel when using my input output tests. The car will not fire up unless I add a little bit of throttle on my end but is misfiring when doing so and will not hold an idle on its own. I have attached three files; one is trying to start the car no throttle input, the second is with the throttle input, and the third is my current map on the car. Im wondering if anyone can give me some input on where to go next to get the car running. I am at the point wondering whether this is a map issue(s)/ software or if I need to change something in my wiring. any help is very much appreciated.
Attached Files
File Type: msl Log 1.msl (101.0 KB, 40 views)
File Type: msl Log 2.msl (66.0 KB, 31 views)
File Type: msq CurrentTune.msq (224.0 KB, 40 views)
bruss is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2015, 10:45 AM   #2
Supporting Vendor
Matt Cramer's Avatar
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,143
Total Cats: 41

Fix the MAP sensor calibration - it's reading 150 kPa with the key on and engine off.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
elesjuan's mediocre 95 Miata adventure (google fiber edition) elesjuan Build Threads 8 02-16-2016 08:36 PM
Help multi issues here! ReallyRottenTurbo MEGAsquirt 4 09-22-2015 12:49 PM
ms2e No Rpm Signal Dobzeh ECUs and Tuning 5 09-17-2015 02:56 PM
VE values too low? compuw22c MEGAsquirt 4 09-12-2015 07:42 PM

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 04:51 AM.