MS3x Issue - Programming SPK & INJ Outputs - Miata Turbo Forum -Boost cars, acquire cats.

Welcome to   Members

MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

LinkBack Thread Tools
Old 02-22-2014, 08:23 AM   #1
Thread Starter
Join Date: Mar 2009
Posts: 3
Total Cats: 0
Default MS3x Issue - Programming SPK & INJ Outputs

I've built an MS3 for my 01 following Frank's guide and it seemed like everything was working perfectly when bench testing with a JimStim + JimStimX until I tried to configure additional outputs. I started out by loading the 99 MSPNP base tune.

The following MS3x outputs work as expected with the base tune:
  • Tacho
  • SPK A
  • SPK B
  • INJ A
  • INJ B
  • INJ C
  • INJ D
... so basically I get a little diso light show which is pretty freaking awesome (especially when seeing it work for the first time).

But ONLY the following MS3x LEDs respond to settings in the "Programmable On/Off Outputs" dialog box:
  • IDLE
  • SPK G
  • SPK H
All other LEDs simply do not light up.

To test the outputs I am using the following settings:

Interestingly, for any of the outputs which don't seem to be working, if I disable the output in the programmable output dialog and set it as the output pin in the "Fan Control" dialog and dial up the coolant temp on the JimStim, the LED does light up as expected. This indicates to me that my MS3x outputs are functioning correctly and there are no problems with my JimStimX.

What am I missing here? Why can't I set ALL spare spark and ignition outputs to light up in a "rpm > 3000" test condition? Have I misconfigured something or is this a bug with MS3x/TunerStudio?
Attached Thumbnails
MS3x Issue - Programming SPK & INJ Outputs-jfarocy.png  
jhtong is offline   Reply With Quote

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 12:25 PM
Raleigh: Fiberglass headlight scope, 1.6L ECU, AFM, Hardtop latches, more bigmackloud Miata parts for sale/trade 9 11-07-2015 11:58 PM
MSPNPPro-MM0105: Coolant Temperature Output slomiata MEGAsquirt 5 10-07-2015 01:11 PM
Bizarre connection issue? nick470 MEGAsquirt 1 09-30-2015 10:32 PM
Odd Steering issue interestedofold Suspension, Brakes, Drivetrain 5 09-29-2015 01:42 PM

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 02:51 AM.