First run on my kit. - Miata Turbo Forum -Boost cars, acquire cats.

Welcome to   Members

Prefabbed Turbo Kits A place to discuss prefabricated turbo kits on the market TrackSpeed

LinkBack Thread Tools
Old 08-17-2008, 02:35 PM   #1
Thread Starter
Join Date: May 2008
Location: NH
Posts: 8
Total Cats: 0
Default First run on my kit.

Running the BEGi S3 mentioned earlier with the leak in radiator. It's just a small one, so I started it up anyways. Idle jumped right up to 1500 and sounded AWESOME with the FM dual turbo exhaust and high flow cat. Until I touched the gas and RPM now jumps back and forth between 2K and 3K. Had an oil leak, but it was just because the oil intake line was a little loose. Running the MS PnP standalone ECU with MAP. Going to take it out On Tues or Wed when I get back from a trip and try stock to see if it's the same symptoms. Checked vacuum lines and didn't see anything wrong. When I took a vacuum tube out, however, idle dropped to 2000 and stayed, but I smelled gas coming from the vacuum line. Is this normal?

Just looking for basic suggestions on how to get the idle at least down to 1500. Has anyone else experienced these problems? I almost expected the turbo to decrease my RPMs. That may just be my noobidge to turbos.

Also, I will be ordering the new radiator.
pazernaker is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2008, 02:46 PM   #2
Boost Czar

iTrader: (60)
Braineack's Avatar
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 69,682
Total Cats: 1,362

Originally Posted by pazernaker View Post
Just looking for basic suggestions on how to get the idle at least down to 1500.

Braineack is offline   Reply With Quote

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help - Stock Balancer and Fastforward overlay pulleys Frank_and_Beans Supercharger Discussion 13 09-12-2016 08:17 PM
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 52 08-28-2016 04:18 AM
Changing from 460cc to flow force 610cc in diypnp 90 Turbo MEGAsquirt 19 10-19-2015 03:23 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 09:30 AM
Got bad Crank Angle Sensor and Random Misfire codes, but runs fine. Greasyman General Miata Chat 2 09-28-2015 10:44 AM

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 03:20 PM.