Mspnp2 Miata cranks but won't start - Miata Turbo Forum -Boost cars, acquire cats.

Welcome to   Members

MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

LinkBack Thread Tools
Old 04-02-2016, 05:59 PM   #1
Thread Starter
Join Date: Feb 2016
Posts: 8
Total Cats: -14
Default Mspnp2 Miata cranks but won't start

I have my mspnp2 plugged in to my 1993 Miata. When I go to start the car, it cranks but when it fires there is a popping noise and it shuts off. It sounds kinda like a misfire. I am running on the base map that I downloaded but I upgraded to yellow 440cc rx8 injectors. I didn't change the base map at all. I also have no exhaust on my turbo so my stock oxygen sensor is just hanging there not plugged into anything. I know it's stupid to do that but I don't drive the car it's just for testing the turbo. After the car wouldn't start on mega squirt I plugged in stock ECU and it starts right up. I don't know if the problem is the ecu not accounting for the bigger injectors because I didn't change the base map or is it my stock oxygen sensor not going anywhere. I was also thinking it could be a problem with timing. Also, the afm was kinda loosely on and was definitely leaking air because I had a 3 inch elbow off of the turbo intake but the afm is 2.75 inches. So multiple things can be causing it to not start but I don't know which one exactly would cause it to misfire and shut off. I want to know what settings I need to change in tuner studio or what I need to do. I did remove the fuse that I needed to from the fuse box. Thanks for the help!

Last edited by jaredfigdor; 04-02-2016 at 08:26 PM.
jaredfigdor is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2016, 10:30 AM   #2
Supporting Vendor
Matt Cramer's Avatar
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,144
Total Cats: 41

The base map must be scaled for the 440 lb/hr injectors before it will start.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTB 2.5" NB Turbo Exhaust hobbes567 WTB 3 04-02-2016 02:12 PM
Injector fitment hockey930 Engine Performance 4 04-02-2016 11:31 AM
2004 NB cranks but won't start gtred Engine Performance 9 04-01-2016 11:55 AM
Removing immobiliser with stock ECU jstck ECUs and Tuning 4 03-30-2016 04:27 PM
MAP jumping up and down - help needed elior77 MEGAsquirt 5 03-30-2016 02:49 PM

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 02:46 AM.