Adaptronic
Sponsored by:
Sponsored by:

Adaptronic help needed

 
Old 02-11-2017, 06:51 AM
  #1  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 4
Total Cats: 0
Default Adaptronic help needed

Hey just got my 2004 msm going with the adaptronic select pnp ecu with some light tweeks to the adaptronic base tune for my car but after adjusting a/f ratios a little etc it still drives like crap.
my mods are
has been running standard 2004 msm ecu on
bigger exchaust
cold air intake
intercooler up grade
fuel pump upgrade and 305cc injectors.

I have some rx8 injectors to go in. But wanted to know does anyone on here have a tune thats better than the adaptronic base tune. Just will save me a lot of time if someone has one already done with similar mods to mine
Thanks
Turbo2004 is offline  
Old 02-12-2017, 01:57 AM
  #2  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 4
Total Cats: 0
Default

Edited this post spent more time on the mx5 today got it driving better

Last edited by Turbo2004; 03-08-2017 at 09:54 AM.
Turbo2004 is offline  
Old 03-26-2017, 08:27 AM
  #3  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 4
Total Cats: 0
Default

2 months still going on this car drives everything is good tho my idle is crap rough no matter what i try and car stalls random when you clutch in when slowing down 30% of the time say
a/f ratios good
timing is flat smooth at idle
have played with pid for idle for days
shut off throttle extra steps
and even calm down affect
cant seem to fix the rough idle or stall on clutch in slow down problems
Turbo2004 is offline  
Old 04-08-2017, 10:11 AM
  #4  
Newb
 
Join Date: Oct 2016
Location: Australia
Posts: 18
Total Cats: 1
Default

Can't say mine has ever stalled when clutching in and my idle is pretty good after getting some help with PID and lowering my hz from 500 to 250 on my IACV. But I have an na6 not an nb.

Might sounds stupid but try and recalibrate your TPS. I have closed <5% and WOT >98% and that seems to be great.
jordan.k is offline  
Old 04-09-2017, 10:30 AM
  #5  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 4
Total Cats: 0
Default

ive got it a bit better have played with the pid heaps
cleaned my iac valve and tb
changed spark plugs
have re calibrated tps also
Turbo2004 is offline  
 


Thread Tools
Search this Thread

Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.