Adaptronic Updates, Boundary Updates, Vendor Updates! - Page 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 06-24-2010, 10:39 PM   #21
Elite Member
iTrader: (15)
 
Join Date: Dec 2007
Location: San Antonio, Texas
Posts: 4,889
Total Cats: 28
Default

Quote:
Originally Posted by AutoFreak57 View Post
From talking to him recently, I don't think he updated the site yet.

About the idle settings - I'm not sure which tune you are using, but mine is ok. My idle is set to around 65 and the PID is 2-5-2. I need to up hot idle a little though. It usually will drop to ~500 then recover. It might just be calm down effort, or it might be base idle. Not sure yet. It does run well enough to drive daily. I've already put about 2000 miles on this tune
Thanks that helps
ZX-Tex is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2010, 11:19 PM   #22
Junior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Dec 2009
Location: Louisville, KY
Posts: 232
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by ZX-Tex View Post
Thanks that helps
Here is my current tune. My car starts first try every time on this tune. The idle works pretty well. It stumbles coming down in revs and when the fans turn on or some other random electrical load. I have absolutely no transient throttle set up. Need to work on that

NOTE: My car runs on this tune, but I am pretty sure this is the one with either messed up coolant enrichments or calibrations. Everything else is my current tune.
Attached Files
File Type: zip 0620_fixed.zip (2.5 KB, 43 views)
AutoFreak57 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2010, 12:02 AM   #23
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Central, NJ
Posts: 201
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by AutoFreak57 View Post
Here is my current tune. My car starts first try every time on this tune. The idle works pretty well. It stumbles coming down in revs and when the fans turn on or some other random electrical load. I have absolutely no transient throttle set up. Need to work on that

NOTE: My car runs on this tune, but I am pretty sure this is the one with either messed up coolant enrichments or calibrations. Everything else is my current tune.
You have a large spike in your target idle speed. You might want to lower that value.
PhantomRoadster is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2010, 04:09 PM   #24
Junior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Dec 2009
Location: Louisville, KY
Posts: 232
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by PhantomRoadster View Post
You have a large spike in your target idle speed. You might want to lower that value.
That's odd, I never noticed it. I wonder if it was always there or if it was an error when loading the map at some point. Good thing it hasn't gotten down anywhere near 60 lately
AutoFreak57 is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2010, 09:21 PM   #25
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Central, NJ
Posts: 201
Total Cats: 0
Default

Travis, did you ever end up revising the base maps?
PhantomRoadster is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LucaCarMods's Boosted Dutch Miata Build! LucaCarMods Build Threads 11 02-14-2016 07:13 AM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
NA/NB Spherical Bearing Upper Mounts greddygalant Miata parts for sale/trade 0 09-18-2015 09:00 PM
1991 Turbo Miata partout tottestad Miata parts for sale/trade 18 09-14-2015 08:52 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:25 AM.