Violent jerk at start up - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 05-01-2010, 03:28 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2008
Location: Ft Walton Beach, FL
Posts: 48
Total Cats: 0
Default Violent jerk at start up

I own a 2000 Miata with Adaptronic ECU managing a JDM NB8 Engine. Engine is equipped with GT2560R turbo , 600cc detchwerk injectors and LC-1 wide band sensor. I do have somewhat of a violent jerk when I start the car (cold), once it warms up it does restarts ok. It does start fairly quick too, but with the violent jerk. Has anyone dealt with this problem? Any ideas, solutions or comments?

Note:

Please go somewhere else if you have no intentions of providing info or help. Im really tired of having to deal with your ******* abilities.
etnad is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2010, 04:07 PM   #2
Senior Member
iTrader: (14)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tinley Park, IL
Posts: 1,488
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by etnad View Post
I own a 2000 Miata with Adaptronic ECU managing a JDM NB8 Engine. Engine is equipped with GT2560R turbo , 600cc detchwerk injectors and LC-1 wide band sensor. I do have somewhat of a violent jerk when I start the car (cold), once it warms up it does restarts ok. It does start fairly quick too, but with the violent jerk. Has anyone dealt with this problem? Any ideas, solutions or comments?

Note:

Please go somewhere else if you have no intentions of providing info or help. Im really tired of having to deal with your ******* abilities.
This is a good example of how not to ask for help. You don't ask for help and then insult the people who might be able to help you. Dumbass!
lordrigamus is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2010, 04:19 PM   #3
Cpt. Slow
iTrader: (25)
 
curly's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Oregon City, OR
Posts: 12,105
Total Cats: 518
Default

What condition are your motor mounts in moron?
curly is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2010, 04:35 PM   #4
I'm Miserable!
iTrader: (11)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Texas, 'Murica
Posts: 2,505
Total Cats: 7
Default

Take the nudie pics that are taped to your dash off. Maybe a little more cranking pw? Try it. If it doesn't work, I was wrong, but that fixed it on my car.
chicksdigmiatas is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 57 07-19-2017 05:11 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 01:45 AM
Low oil pressure after 1.8 swap and new turbo setup JesseTheNoob DIY Turbo Discussion 15 09-30-2015 03:44 PM
3rd Time's a Charm...hopefully. zephyrusaurai Meet and Greet 2 09-28-2015 11:59 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:08 AM.