boost problem - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


DIY Turbo Discussion greddy on a 1.8? homebrew kit?

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-31-2007, 02:46 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Location: willmar, MN
Posts: 66
Total Cats: 0
Default boost problem

so i had my car out running today and i hit boost 2 3 gears and boosted fine when its cold then when the motor gets warm it sorta cuts out after 5000 rpm is it cause its running lean and i need to turn up the fuel its running at 45 psi and rasies to 50 or do i need new plugs do you think?
90miata is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2007, 04:07 PM   #2
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Aug 2005
Location: Granbury, TX
Posts: 567
Total Cats: 1
Default

Quote:
Originally Posted by 90miata View Post
so i had my car out running today and i hit boost 2 3 gears and boosted fine when its cold then when the motor gets warm it sorta cuts out after 5000 rpm is it cause its running lean and i need to turn up the fuel its running at 45 psi and rasies to 50 or do i need new plugs do you think?
Lets hear a little more info about your setup
greenday3437 is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2007, 04:20 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Location: willmar, MN
Posts: 66
Total Cats: 0
Default

its tuned with a fmu 12:1 255 pump 265 mazda speed injectors
90miata is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2007, 05:15 PM   #4
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Aug 2005
Location: Granbury, TX
Posts: 567
Total Cats: 1
Default

Quote:
Originally Posted by 90miata View Post
its tuned with a fmu 12:1 255 pump 265 mazda speed injectors
Got a boost gage? Wideband?

also if your running a 12:1 disc in ur fmu, im guessing its rising to a lot more than 50 like you said, do you have a gage on that or something? and the 255 pump could be making it even worse because it could be overpowering the regulators.. just my guess but i bet its going rich..

do you know how much boost you are running? what turbo setup?
greenday3437 is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2007, 06:50 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Location: willmar, MN
Posts: 66
Total Cats: 0
Default

no i have a afpr before the fmu and i think its a vaccum leak on one injector there are those little back grommets in the head thats cracked and its losing vaccum does anyone have any of the grommets?
90miata is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 57 07-19-2017 05:11 PM
LucaCarMods's Boosted Dutch Miata Build! LucaCarMods Build Threads 11 02-14-2016 07:13 AM
Going back to stock. Need some 1.6 parts. Trent WTB 2 10-01-2015 01:15 PM
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 01:45 AM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:56 AM.