HELP! Mx5 turbo ran perfect, now won't start - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


DIY Turbo Discussion greddy on a 1.8? homebrew kit?

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-10-2016, 11:14 AM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2016
Location: Kent, United Kingdom
Posts: 20
Total Cats: 0
Default HELP! Mx5 turbo ran perfect, now won't start

got all my bits installed the other day and finally hooked it up to a laptop, loaded a basemap that was tried and tested and I checked all the relevant bits and everything looked fine.

Td04, me221 standalone ECU, FMIC with IAT sensor(MAF delete) rx8 injectors

Started it up no problems idled beautifully and AFR's were reading perfect, brang Her Upto temperature all ok. Took it for a little drive, no boost for about 10 mins(AFR's perfect) came into boost slowly, perfect.

Had a little break for a smoke and to check everything over, switched her off, WOULDNT RESTART?

Got a tow back home, the 10amp fuse in the engine bay had blown, when replaced it still wouldn't start, Cranks over and BANGS every now and again, fuel injectors seem to be continuously running?

What can happen in the space of a switch off to a turn back on?

Thanks guys
Jack P is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2016, 11:38 AM   #2
mkturbo.com
iTrader: (24)
 
shuiend's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Charleston SC
Posts: 13,775
Total Cats: 1,106
Default

Don't know, but the me221 is a pretty crappy ecu so who knows what is wrong with it.
shuiend is online now   Reply With Quote
Old 07-10-2016, 12:28 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Eindhoven, The netherlands
Posts: 170
Total Cats: 9
Default

Check if the tune is still in the ECU, maybe due to electrical problem somehow the tune is al on '0'
Vincentmiata is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2016, 04:02 PM   #4
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2016
Location: Kent, United Kingdom
Posts: 20
Total Cats: 0
Default

So slightly got to the bottom of this guys, spark was very very weak so initially thought id fried my coils, ended up plugging the old ECU back in! Started immediately, checked the map on the ME221 and everything seemed fine as it was earlier when she was running, but still nothing?

Odd... Has the ECU been fried do you reckon?
Jack P is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MS DIYPNP v1.5 - EBC & IAT - MAF harness omnia MEGAsquirt 4 04-03-2016 04:30 PM
WTB: NC 550cc fuel injectors Sergey Konnov WTB 3 03-20-2016 02:33 AM
FS: FM1 kit w/o fuel/ign control. + 4 x RC 550s, Link MAP sensor, IAT sensor, keypad IAmCman Miata parts for sale/trade 10 07-06-2006 11:32 AM
installation begins. kung fu jesus DIY Turbo Discussion 22 07-02-2006 09:48 PM
Starting out with MegaSquirt timk MEGAsquirt 8 04-07-2006 03:12 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:18 PM.