Oil at intercooler pipe? - Page 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


DIY Turbo Discussion greddy on a 1.8? homebrew kit?

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-28-2012, 02:00 AM   #21
Newb
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2007
Location: Rincon City, Spain
Posts: 35
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Pen2_the_penguin View Post
I have done a ton of rebuilds and the one tip I have to say is: ALWAYS mark an alignment line before disassembling and reuse the already balanced compressor nut...
Good advice, I'll mark it before disassembling.

Where can I buy them? I have CXRacing chinacharger....
felinecrisis is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2012, 02:13 AM   #22
Elite Member
iTrader: (4)
 
Pen2_the_penguin's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Reno, NV
Posts: 3,690
Total Cats: 97
Default

Then get the chinese sold bearings on ebay, I've used them before and they are fine; especially in the chinachargers.
Pen2_the_penguin is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2012, 04:08 AM   #23
Newb
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2007
Location: Rincon City, Spain
Posts: 35
Total Cats: 0
Default

Thank you for your advice, I'll take it in mind.
felinecrisis is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2012, 06:03 AM   #24
Elite Member
iTrader: (2)
 
triple88a's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 9,131
Total Cats: 598
Default

Man you using oversized pipes/hoses for everything? God damn thats cluttered. lol
triple88a is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2012, 07:08 AM   #25
Newb
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2007
Location: Rincon City, Spain
Posts: 35
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by triple88a View Post
Man you using oversized pipes/hoses for everything? God damn thats cluttered. lol
Oversized? do you mean ic pipes?
felinecrisis is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2012, 08:19 AM   #26
Elite Member
iTrader: (2)
 
triple88a's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 9,131
Total Cats: 598
Default

Ic pipes look like 3" pipes, the hoses for the boost controller are like 2 feet long each. The catch can is useless without a vacuum source since all you're doing is looping 2 closed areas and putting a vent in the loop.

What's the bunch of lines on the far left? Looks like they go to the fuel rail but its hard to see where all the rest go.

Looks like theres a fuel pressure riser too.

I like that intake manifold though got any more closer pics of that area?
triple88a is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2012, 03:48 PM   #27
Newb
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2007
Location: Rincon City, Spain
Posts: 35
Total Cats: 0
Default

IC pipes are 2.5".
Tomorrow I will take close up pics of the intake side.
felinecrisis is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2012, 04:50 PM   #28
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 669
Total Cats: 29
Default

I need to check this... Thanks for the info.

^see post #333 on my thread
yank is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2012, 02:44 AM   #29
Newb
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2007
Location: Rincon City, Spain
Posts: 35
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by yank View Post
I need to check this... Thanks for the info.

^see post #333 on my thread
This post?

Quote:
Originally Posted by yank View Post
Troubleshooting time! Take your best shot.

when i turn the car on it runs and idles as normal but when engine temps get to about 150ish degrees i start to burn oil. after driving around for about 5 minutes once the engine has warmed up it burns clean again. Sometimes it burns a little if the car sits at idle for more than 2 minutes after its been running clean.

I pulled the plugs for the first time after 1000 miles last night and closed the gap to .028" since i was having issues with blowing out spark at 17 psi. plug 3 and 4 had oil and carbon buildup but 1 and 2 were clean.

At this point I'm leaning toward a valve seal / guide leaking in the #3 and 4 cylinders when the engine is under vac. Initially i though the oil seal in the turbo might be leaking and the oil was burning once the egt's got hot enough but since its been doing it at idle when the car is warmed up I've been leaning more toward the guides. I'll post pics of the plugs when i get a chance later tonight.

To test the valve seal maybe try a compression / leak down test?
felinecrisis is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 58 Yesterday 10:04 PM
OTS Bilstein to motorsports ASN conversion stoves Suspension, Brakes, Drivetrain 5 04-21-2016 04:00 PM
Moroso Air Oil Separator Catch Can Aroundcorner Miata parts for sale/trade 2 10-01-2015 04:20 PM
Going back to stock. Need some 1.6 parts. Trent WTB 2 10-01-2015 01:15 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:40 PM.