Pics of your startup graphs please! - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


DIY Turbo Discussion greddy on a 1.8? homebrew kit?

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-24-2015, 09:58 AM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 30
Total Cats: -61
Default Pics of your startup graphs please!

Can anyone with a turbo mx5 post their cranking pulse graphs from tuner studio? And any other graph relevant to start up.
My car wont start after swapping the engine. Well, it does after a while. It starts "better" when I set the crank rpm to 200 so it switches to the ASE and normal running fuel tables faster. This makes me think that there is something up with the crankpulse % or something like that. It used to start before the swap (same 1.8l engine) , no problem.

I have 420cc injectors and a fairly basic enough turbo set up. Timing fixed at 10 degrees.

I am really stuck with this. There were tears.
emarkey is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2015, 10:31 AM   #2
Elite Member
iTrader: (5)
 
Erat's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Detroit
Posts: 4,199
Total Cats: 260
Default

Each engine and fuel is going to be different.
For example, this is e85 with 750cc injectors, dw350 pump, 60psi base pressure, and all -6 lines. Also my fuel pump does not retain pressure, so that plays a factor in my settings too.
Attached Thumbnails
Pics of your startup graphs please!-80-strat_9f3423741856a10bab8c5801528c71885771b6bc.jpg  
Erat is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2015, 10:36 AM   #3
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 30
Total Cats: -61
Default

Quote:
Originally Posted by Erat View Post
Each engine and fuel is going to be different.
For example, this is e85 with 750cc injectors, dw350 pump, 60psi base pressure, and all -6 lines.
Thanks! I know they'll be different but I'm just looking for ballpark.
That is pretty much mine. It feels like its getting too much petrol. It cranks better when I open the throttle more. Still wont start though. It does fire in a cylinder or 2 but thats it. When it does start, it runs absolutely perfect.
emarkey is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2015, 10:39 AM   #4
Elite Member
iTrader: (5)
 
Erat's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Detroit
Posts: 4,199
Total Cats: 260
Default

Post your tune and more information about your car / engine / setup.
Erat is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2015, 10:46 AM   #5
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 30
Total Cats: -61
Default

94 mk1 1.8 w/ 420cc yellow tops, ms2 made by rev, gt2560r and all that. The car was running perf. until I threw a rod so i swapped the engine and now its just not starting properly. When it does start after aaaages of cranking, while being jumped, It will eventually cough into life and run perfectly. My cranking pulse looks the same as yours and the priming pulse pretty much starts at 5 and tapers to about 1.
emarkey is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1997 Motor rebuilt now NO START! (Have used search) deadohiosky1984 Engine Performance 66 08-17-2016 02:41 PM
.25mm Crank wear, bad for boost? Mr626 Engine Performance 2 12-16-2015 02:43 PM
Fuel pump shuts off at low RPM ryansmoneypit MEGAsquirt 23 12-08-2015 10:29 AM
Engine additive -- "Xtreme Green" turbofan Insert BS here 22 12-02-2015 09:57 PM
1997 1.8 - Trying to reinstall fuel hoses Based General Miata Chat 0 11-26-2015 08:02 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:22 AM.