bogging under boost? Crap! - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


ECUs and Tuning Discuss Engine Management, Tuning, & Programming

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 09-11-2011, 03:08 PM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1
Total Cats: 0
Default bogging under boost? Crap!

I just became the owner of a sweet 90 miata. For the first few months it would run just fine. Then after a while it would buck occasionally right before i got into boost. Then gradually it would buck more and more before entering boost. But now it would bog and misfire when entering boost. But if im not in boost it would run just fine. I dont know what the heck is going on or what to do about it. Since I didnt do any of the mods or installs I have very little idea how the system works. So if theres anyone out there that has run into this problem. Please help!!

The setup: NA, manual trans, 1.6L, greddy turbo, Intercooler, BOV, eManage blue with autotune.

It also has a zeitronix wideband meter that doesnt work right. When i start the car it reads 14.7 then gradually goes all the way to 21max.
persuasian is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2011, 03:15 PM   #2
Elite Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Mar 2008
Location: Granbury, TX
Posts: 6,010
Total Cats: 583
Default

Quote:
Originally Posted by persuasian View Post
It also has a zeitronix wideband meter that doesnt work right. When i start the car it reads 14.7 then gradually goes all the way to 21max.
There you go.

Unless your eManage is autotuning from another O2 sensor, then you've got to get this one working.
hornetball is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 59 Yesterday 09:00 PM
LucaCarMods's Boosted Dutch Miata Build! LucaCarMods Build Threads 11 02-14-2016 07:13 AM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Going back to stock. Need some 1.6 parts. Trent WTB 2 10-01-2015 01:15 PM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:18 AM.