MS2 and COP -No spark - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


ECUs and Tuning Discuss Engine Management, Tuning, & Programming

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 09-14-2013, 12:13 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Jun 2013
Location: Dallas TX
Posts: 149
Total Cats: -3
Default MS2 and COP -No spark

I have been working on my megasquirt install for a few weeks now. When I installed MS the car idled, but the rpms and AFR were not stable at low rpms. I noticed that 2 on my spark plug wires had a much weaker spark then the other two. So I decided to switch to COP, after the install my car ran for about 10-15 minutes then it died. It never ran again. While cranking, it sounds like the car does build compression. The engine also fires through one or 2 cycles, but not long enough to start. While attempting to start the AFR is at around 9. I'm getting rpms signal on tunerstudio. i didn't change my settings on TS just left it at 99-00 miata. I have good ground and power at the coils.

1.Did I fry the Coils?
2.if so, would all four go out at the same time?
3.Was it my settings that fried the cop?
Baker99miata is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2013, 03:42 PM   #2
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Jun 2013
Location: Dallas TX
Posts: 149
Total Cats: -3
Default



Above is the log from the car, I dont know much about that.


What do you guys think?
Attached Thumbnails
MS2 and COP -No spark-idmyu.jpg  
Baker99miata is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2013, 04:44 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Jun 2013
Location: Dallas TX
Posts: 149
Total Cats: -3
Default

Attached Thumbnails
MS2 and COP -No spark-e38ki.jpg   MS2 and COP -No spark-e38ki.jpg  
Baker99miata is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2013, 05:14 PM   #4
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

Something is a bit suspect about the composite log; the crank signal (middle trace) doesn't look right. How are the RPM inputs wired up?
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2013, 07:34 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Jun 2013
Location: Dallas TX
Posts: 149
Total Cats: -3
Default

I really don't have a clue about the rpm input wires (PNP bought used on this forum), but the car was running for over a month without any issue. I then installed the COP and then it ran for only 10 min. after that it would not start. so as matt suggested to look at the crank signal. I bought a brand new crank sensor (Autozone), installed it and it was still the same. I moved the sensor closer to the pulley and now the car starts, the sensor is making contact with signal pickups. This is the only way the car runs on MS. I put the Oem ECU and the car now runs regardless of how close the sensor is.
Baker99miata is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 10:25 AM   #6
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

Precisely what MegaSquirt version is this?
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 09:43 AM   #7
Senior Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 581
Total Cats: 4
Default

DIYPNP V1.5B, MS2 Extra

Have you try spark and fuel injector test mode ?
joyrider is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
01-05 Fab9 PNP COPs (used) FrankB Miata parts for sale/trade 6 09-30-2015 12:48 PM
mslabs MS2 - Idle control issue ndragun MEGAsquirt 0 09-20-2015 11:28 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:48 PM.