Fuel pump issue - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Engine Performance This section is for discussion on all engine building related questions.
Sponsored by:
Sponsored by:

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 06-05-2013, 08:28 PM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 25
Total Cats: 0
Default Fuel pump issue

hey guys whats up? I recentley bought a 1991 Miata and when i turn the key to on the fuel pump just runs and runs. Why could this be? Thanks in advance
hypforlife32 is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2013, 09:41 PM   #2
Elite Member
iTrader: (2)
 
miata2fast's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Dover, FL
Posts: 2,895
Total Cats: 109
Default

I would say your fuel relay is suspect. On my 95, it is under the dash just above the pedals. Hopefully somebody did not alter the wiring.
miata2fast is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2013, 11:15 PM   #3
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 25
Total Cats: 0
Default

I know their is a mess of wires under there. I don't know what half of the. Run too. Is altering this relay common for any reason? How should it be wired?
hypforlife32 is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2013, 08:26 AM   #4
Elite Member
iTrader: (1)
 
Leafy's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: NH
Posts: 9,091
Total Cats: 90
Default

Check in your under hood diagnostic port and see if there is a jumper in there. Otherwise your little green wire is shorted to ground somewhere, or the relay is fused closed. IRRC the FP relay has a bright green connector, the relay base where it plugs in is white and most of the relay is black. and its almost touching the steering column, though the NA6 might be in a different place.
Leafy is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2013, 12:17 PM   #5
Newb
 
Join Date: May 2013
Location: Beaverton Or
Posts: 24
Total Cats: -5
Default

I would check the voltage that's going to the fuel pump if it doesn't change and its solid 12+volts someone might of hard wires the pump to be on full load. I had this happen on a 5 speed swapped car. Good luck
Ondrej is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2013, 05:22 PM   #6
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 25
Total Cats: 0
Default

illl look into that...i know there is no jumper harness in the diagnostic box. I honestly wouldn't be surprised if someone hardwired it.
hypforlife32 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 57 07-19-2017 05:11 PM
Walbro 255lph Fuel Pump $50 lsc224 Miata parts for sale/trade 2 10-01-2015 10:17 AM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM
why is my car running like pewp? (tune/datalog) itsMikey MSPNP 3 09-28-2015 07:40 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:04 PM.