need help here - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Engine Performance This section is for discussion on all engine building related questions.
Sponsored by:
Sponsored by:

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 10-03-2014, 04:43 PM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 9
Total Cats: 0
Default need help here

this is what my miata does .... what is the problem ? already changed plugs....

https://www.youtube.com/watch?v=3cXq...ature=youtu.be

thanks
djballs is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2014, 05:10 PM   #2
Elite Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2014
Location: Austin, TX
Posts: 2,842
Total Cats: 271
Default

Thats no bueno, Ummmmmmmmmmm

What does it pull for vacuum?

How does the oil look? How about the coolant?

Have you checked injectors? Run any fuel treatment recently or not?

Plugs gapped correctly?

I'd run it for a while and check the plugs for any buildup/oil/burn etc. It sounds like its either too much fuel or not enough, high idle sounds like vac leak.
Girz0r is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2014, 05:13 PM   #3
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 9
Total Cats: 0
Default

all check and nice , new oil, filters, injectors all new .....
djballs is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2014, 04:28 PM   #4
Elite Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2014
Location: Austin, TX
Posts: 2,842
Total Cats: 271
Default

What about the timing?
Girz0r is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2014, 04:50 PM   #5
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 9
Total Cats: 0
Default

no problem. when i pump the gas it makes some black some
djballs is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2014, 05:06 PM   #6
Elite Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2014
Location: Austin, TX
Posts: 2,842
Total Cats: 271
Default

Black smoke? Do you not have any engine codes?

If you have the old injectors, I'd swap those in to see if the issue continues...

One of the new ones may be leaky.

Are you able to get a temp readout of your coolant? If the coolant temp sensor is out it'll be in 'open' fuel at idle and you'll be burning much more fuel.

Still I'd double check the plugs and see what they look like, it might give you a better idea, (oily/white/black soot etc)

Playing the guessing game at this point
Girz0r is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2014, 05:07 PM   #7
Elite Member
iTrader: (3)
 
concealer404's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 8,460
Total Cats: 782
Default

If that's being caused by any temp sensor of any kind, it'll be the IAT.
concealer404 is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2014, 05:13 PM   #8
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 9
Total Cats: 0
Default

djballs is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2014, 05:35 PM   #9
Elite Member
iTrader: (5)
 
Erat's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Detroit
Posts: 4,191
Total Cats: 260
Default

Fuel filter? Mileage? CEL?
What do the spark plugs look like, all the same?
Erat is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2014, 08:53 AM   #10
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 9
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Erat View Post
Fuel filter? Mileage? CEL?
What do the spark plugs look like, all the same?

ya but now itīs all change..
djballs is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2014, 12:49 PM   #11
Cpt. Slow
iTrader: (25)
 
curly's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Oregon City, OR
Posts: 12,105
Total Cats: 518
Default

Lol, temp sensors.

Do a compression check, I'm guessing you'll find a very low cylinder. Solve that first.
curly is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2014, 09:42 PM   #12
Elite Member
iTrader: (5)
 
m2cupcar's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlanta
Posts: 7,236
Total Cats: 288
Default

AFM flapper door stuck open
m2cupcar is offline   Reply With Quote
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:32 AM.