Shitty Connectors causing problems - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Engine Performance This section is for discussion on all engine building related questions.
Sponsored by:
Sponsored by:

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 04-25-2016, 02:15 PM   #1
AFM Crusader
Thread Starter
iTrader: (18)
 
olderguy's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Wayne, NJ
Posts: 4,437
Total Cats: 84
Default Shitty Connectors causing problems

Ran into a strange problem on an NB. The Engine Temperature Sensor was kicking out a P0118 randomly and replacing the sensor didn't help.

Turns out that the three connectors that are mounted on the plate in the front of the engine are prone to getting wet and allowing water to get down into the connectors. One set of male and female inside the larger connector of the three had enough corrosion on the interface to cause random disconnect and a low and high resistance connection. Cleaning with a tiny file corrected the problem.

Just a suggestion
olderguy is online now   Reply With Quote
Old 04-25-2016, 02:17 PM   #2
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 36,165
Total Cats: 2,573
Default

if you need a spare set of those, lmk
18psi is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2016, 02:26 PM   #3
AFM Crusader
Thread Starter
iTrader: (18)
 
olderguy's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Wayne, NJ
Posts: 4,437
Total Cats: 84
Default

Quote:
Originally Posted by 18psi View Post
if you need a spare set of those, lmk
Thanks, I'm good.
olderguy is online now   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 01:56 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Floyds Knobs, IN
Posts: 92
Total Cats: 3
Default

Coat them in dielectric grease once you clean them up. Will help keep them from corroding again.
C. Ludwig is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 02:18 PM   #5
AFM Crusader
Thread Starter
iTrader: (18)
 
olderguy's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Wayne, NJ
Posts: 4,437
Total Cats: 84
Default

Water seems to set on top of mail connector and work its way inside. Going to seal that area also on all three.
olderguy is online now   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What has to happen to get an NA alternator to work in an NB. IcantDo55 General Miata Chat 6 10-10-2017 11:32 PM
Rare HKS Top Mount Turbo Manifold Padlock Miata parts for sale/trade 8 05-20-2016 12:06 AM
FS: (NY) Squaretop manifold, cleaned and port-matched to skunk2 tb deliverator Miata parts for sale/trade 7 04-27-2016 11:59 AM
WTB: NB2 ECU Connector Harness/Pigtail dubya WTB 0 04-25-2016 01:48 PM
Safe oil temp reading at sandwich plate? robertw Engine Performance 6 04-21-2016 01:46 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:21 AM.