Wonky stock early NA oil pressure reading? - Page 3 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Engine Performance This section is for discussion on all engine building related questions.
Sponsored by:
Sponsored by:

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 05-30-2011, 03:43 PM   #41
Junior Member
iTrader: (2)
 
rbluemx6's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: San Antonio, TX
Posts: 179
Total Cats: 0
Default

My oil pressure gauge was acting wonky as well. After changing my plug wires it started to act right and not flicker around.
rbluemx6 is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2011, 05:32 PM   #42
Tour de Franzia
iTrader: (6)
 
hustler's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Republic of Dallas
Posts: 29,114
Total Cats: 351
Default



I'm about to do the vei gauge and be done with it.
hustler is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2011, 01:04 PM   #43
Elite Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2005
Location: Anacortes, WA
Posts: 2,479
Total Cats: 116
Default

Quote:
Originally Posted by hustler View Post
Did you leave a breather port on the passenger side of the valve cover? I put one on that side and on left corners I dumped oil by the quart, and I'm not exaggerating. I now run only one on the driver's side and get a minuscule amount of oil through the line.
Exact thing I experianced. After capping off the OEM pcv side breather the oil by the court ending up in my catch can went away. Im breathing from the OEM drivers side location and a port installed in the block same location as the capped off tube that came on early 1.6l's.

Bob
bbundy is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2011, 07:36 PM   #44
Senior Member
iTrader: (9)
 
Join Date: Jun 2007
Location: NH
Posts: 981
Total Cats: 20
Default

Did you ever resolve this? I noticed my gauge fluctuates sometimes
mighty mouse is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2011, 07:46 PM   #45
Supporting Vendor
iTrader: (31)
 
Savington's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Sunnyvale, CA
Posts: 14,372
Total Cats: 1,333
Default

I get it in the Rental car. Occasionally the gauge will flicker, then fall to 0. It's very confidence-inspiring. Then the next lap the engine is still running fine, and it flicks back up to 75psi.

I replaced it with a Racepak - that fixed it :P
Savington is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2011, 07:56 PM   #46
Senior Member
iTrader: (9)
 
Join Date: Jun 2007
Location: NH
Posts: 981
Total Cats: 20
Default

hahaha
mighty mouse is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3rd Time's a Charm...hopefully. zephyrusaurai Meet and Greet 2 09-28-2015 11:59 PM
VR6 to Miata Swap ScrapinMX5 Meet and Greet 8 09-28-2015 02:04 PM
Recommended Tire Temp for best friction thumpetto007 Race Prep 4 09-27-2015 06:16 PM
Koni 1150 Coilover Kit drumman83 Suspension, Brakes, Drivetrain 2 09-25-2015 08:03 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:13 AM.