[NB2] Low-beams not working (aftermarket HID setup) - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Go Back  Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats. > Performance & Tuning > General Miata Chat
Reload this Page >

[NB2] Low-beams not working (aftermarket HID setup)

General Miata Chat A place to talk about anything Miata

[NB2] Low-beams not working (aftermarket HID setup)

Old 01-20-2015, 10:17 PM
  #1  
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (12)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Charlotte, NC
Posts: 6,799
Total Cats: 68
Default [NB2] Low-beams not working (aftermarket HID setup)

So I've had aftermarket HIDs since I've had the car. I had the occasional bulb go out and have replaced both ballasts at one time or another. But this is a new problem.

About 2 weeks ago, I went to turn the headlights on and the fogs/parking lights came in but no low-beams. I rocked the stalk a couple of times and the lights turned on. This has happened several times since. One time I tried revving the car up a bit and then turning them on and they fired off immediately. I was startin to suspect maybe a low-voltage issue either by a weakening battery or alternator.

Tonight they decided to stop working all together.

Parking lights work.
Fog lights work.
High-beams work.

Checked both headlight fuses under the dash- both good.
Checked headlight relay- it switched on/off when I pulled it while the lights were switched on.
Checked the HID kit relay- same as headlight relay: clicks on and off if I unplug/plug it in with the lights switched on.

I'm at a loss. I would drive to an audio shop and try some new components, but it's too dark now.

I did swap out one ballast- nothing.
Have a spare bulb, but unknown age condition and it's slightly cloudy, so probably bad.
Both bulbs were cloudy/hazy, but how could both go bad at the same time?


Halps?
Doppelgänger is offline  
Old 01-20-2015, 10:22 PM
  #2  
VladiTuned
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 35,080
Total Cats: 3,115
Default

replacement bulbs are 15 bux on ebay.
I'd loan you mine but shipping would probably cost close to what the ebay ones will cost.
18psi is offline  
Old 01-20-2015, 10:35 PM
  #3  
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (12)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Charlotte, NC
Posts: 6,799
Total Cats: 68
Default

Lol yeah.

I'm hoping the audio shop that carries HiD stuff will let me try swapping some components with just having to buy a whole kit.
Doppelgänger is offline  
Old 01-21-2015, 02:50 AM
  #4  
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,542
Total Cats: 222
Default

Also check you have 12V going to the ballasts. The relay may click but that doesn't mean that the relay is still good.
__________________
Originally Posted by ninerwfo View Post
The “into to megasquirt thread” mentions that the MS3 basic has 5 inputs with built in pull up resistors - and I was just wondering why it would have so many, while the MS3Pro PnP has just 2 (with no pull ups?)
MS Labs: Plug and Play Megasquirt ECUs for ANY 90-05 Miata (NA, NB1, NB2 w/VVT, MSM), including basemaps to get you started ASAP. PM me or email or details.
For support on MS Labs ECUs: Please email, be sure to include the unit's serial number and include a datalog and your current map.
Reverant is online now  
Old 01-21-2015, 01:07 PM
  #5  
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (12)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Charlotte, NC
Posts: 6,799
Total Cats: 68
Default

That's my #1 suspicion. On my lunch break I'll be running out to get a relay and bulbs.
Doppelgänger is offline  
Old 01-21-2015, 06:38 PM
  #6  
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (12)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Charlotte, NC
Posts: 6,799
Total Cats: 68
Default

I replaced the relay (main issue) and found one of the bulbs out at the same time. I wonder if the relay killed the bulb. Anyway, new and two bulbs replaced and all is well.
Doppelgänger is offline  
Old 01-22-2015, 02:50 AM
  #7  
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,542
Total Cats: 222
Default

Yay!
__________________
Originally Posted by ninerwfo View Post
The “into to megasquirt thread” mentions that the MS3 basic has 5 inputs with built in pull up resistors - and I was just wondering why it would have so many, while the MS3Pro PnP has just 2 (with no pull ups?)
MS Labs: Plug and Play Megasquirt ECUs for ANY 90-05 Miata (NA, NB1, NB2 w/VVT, MSM), including basemaps to get you started ASAP. PM me or email or details.
For support on MS Labs ECUs: Please email, be sure to include the unit's serial number and include a datalog and your current map.
Reverant is online now  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Frank_and_Beans
Supercharger Discussion
13
09-12-2016 09:17 PM
zephyrusaurai
Meet and Greet
2
09-28-2015 11:59 PM
ihiryu
General Miata Chat
9
09-28-2015 11:22 AM
DonPlatt
WTB
0
09-25-2015 03:57 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: [NB2] Low-beams not working (aftermarket HID setup)


Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.