It is an A'/C problem? - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-13-2007, 01:49 AM   #1
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2006
Location: Hong Kong
Posts: 523
Total Cats: 0
Default It is an A'/C problem?

Hi Guys!

Syntoms:

Turn on the A/C, running for 15-20 mins. After awhile, the car's power go ON and OFF.

Turn the A/C off , wait for a few minutes, and its fine again.

Never happens with A/C off.

Please advice?
Mimime is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2007, 09:36 AM   #2
Senior Member
 
LOLA - 92's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: SWAMPS OF FLORIDA !!!
Posts: 1,161
Total Cats: 0
Default

Sounds lke you A/C compressor is cycling. Happens to all Miata (with A/C systems). Shouldn't be too noticible with a FI motor.
If the system is cycling quite often (30 seconds or a minute) then you need to check the charge in the A/C system....
LOLA - 92 is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2007, 10:55 AM   #3
AFM Crusader
iTrader: (18)
 
olderguy's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Wayne, NJ
Posts: 4,438
Total Cats: 84
Default

Are you saying that the engine stops? Or that it just lost power?
olderguy is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2007, 10:33 PM   #4
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2006
Location: Hong Kong
Posts: 523
Total Cats: 0
Default

Lost of LOTS of power! feels more of a surge, when you flood the engine with fuel, its even hard to climb a slope.

Thanks for the responds guys!
Mimime is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2007, 08:38 AM   #5
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2006
Location: Hong Kong
Posts: 523
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by olderguy View Post
Are you saying that the engine stops? Or that it just lost power?

OG, the Engine just lost most of the power! and ones I turn the AC off.. its back to normal

Could it be that the AC Pump just locks up?

What could it be?

Last edited by Mimime; 09-11-2007 at 08:51 AM.
Mimime is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2007, 09:59 AM   #6
AFM Crusader
iTrader: (18)
 
olderguy's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Wayne, NJ
Posts: 4,438
Total Cats: 84
Default

Try it with the AC off and see if it goes back to normal. That will isolate the problem if it does. I even run my AC at autocross and don't loose power, so a big power loss is probably the compressor locked up when the clutch pulls in.
olderguy is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 01:45 AM
Odd Steering issue interestedofold Suspension, Brakes, Drivetrain 5 09-29-2015 02:42 PM
Annoying little leaks AlwaysBroken Engine Performance 5 09-06-2015 01:53 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:33 PM.