Coolant fan fun!,04 MSM - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-05-2015, 07:54 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2013
Location: Traverse City, Michigan
Posts: 138
Total Cats: 4
Default Coolant fan fun!,04 MSM

Hey guys. I'm stumped! Need help
04 MSM
Ms2+ ecu

Coolant fan originally worked as normal when hot the turned on earlier this year randomly they decided they wanted to be on when key is on... I figured no harm

Fast forward to today fan will not turn on at all. I checked fuse it's good, not sure where relay is and not finding on google search. But car started burbling coolest when we got home..

The temp gauge on dash is showing normal temp on coolant... Is this a bad sensor at the thermo housing? Where can I jump fans to test them? The diagnostic port doesn't have all the pins like older miatas I'm stumped and deleted for right now help!
ReallyRottenTurbo is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2015, 08:33 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: South Chicago
Posts: 701
Total Cats: 26
Default

Your fans should kick on when you put on the a/c or defrost. If their not my guess would be replace the fuse.

You're fans work independently? Even before I was running my MS the fans would always kick on the same time I have never seen them work independent of each other.

You could also try reloading an older TS project file. I swapped out to a new computer and when I loaded up TS and connected it to my MS it somehow forgot the fan controller board configuration Rev had setup on my MS. So I had no fans at all. On TS I couldn't even navigate to the experimental menu where you could control fan timing etc, it just disappeared. So I quick pulled the old project file from my other laptop and opened it on the new laptop and pushed it to the ecu and the fans started working again.
Mazduh is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2015, 11:03 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2013
Location: Traverse City, Michigan
Posts: 138
Total Cats: 4
Default

Thanks I'll look in to that I haven't plugged my laptop in to it in over 2 months... Is there a way to jump the relay and test the fans like older miatas?
ReallyRottenTurbo is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2015, 10:24 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2013
Location: Traverse City, Michigan
Posts: 138
Total Cats: 4
Default

Ok so tonight I tested all the relays they are in spec if I jump the terminal on any relay I can get the fans to turn on. Would this maybe be a ground issue or is this the sensor at the back of the motor on the therm housing that's bad? Or is this a ecu problem??
ReallyRottenTurbo is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MSPNPPro-MM0105: Coolant Temperature Output slomiata MEGAsquirt 5 10-07-2015 02:11 PM
Expected intake temps on the track? tazswing Race Prep 20 10-03-2015 12:04 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:51 AM.