Flashing Battery Light - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-28-2017, 12:54 PM   #1  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: May 2017
Posts: 4
Total Cats: 0
Default Flashing Battery Light

Hi all,

Have a NB8A running MSPNP Pro. For some odd reason the battery light will randomly come on and off when driving causing the car to stutter for a split second. Only happens when off the gas/initially pressing gas pedal.

Alternator just replaced, battery holding charge and belt has been tightened. Thinking it may be ECU related but unsure, any ideas on how I can start to diagnose this?
staaahp is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2017, 01:19 PM   #2  
Elite Member
iTrader: (21)
 
Join Date: Jun 2007
Location: Rochester, NY
Posts: 5,866
Total Cats: 692
Default

Check your ground.
rleete is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2017, 02:47 PM   #3  
Cpt. Slow
iTrader: (25)
 
curly's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Oregon City, OR
Posts: 12,299
Total Cats: 560
Default

A lot of a few events might help, just to look at voltages.
curly is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2017, 07:30 PM   #4  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: May 2017
Posts: 4
Total Cats: 0
Default

Does anyone have picture references to all grounding locations by any chance?
staaahp is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2017, 08:36 PM   #5  
Boosting since 1984
iTrader: (1)
 
stefanst's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Levittown
Posts: 1,195
Total Cats: 70
Default

Needs logs.
stefanst is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2017, 12:33 AM   #6  
Cpt. Slow
iTrader: (25)
 
curly's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Oregon City, OR
Posts: 12,299
Total Cats: 560
Default

Oops, that's what I meant by "lots".
curly is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2017, 01:03 AM   #7  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: May 2017
Posts: 4
Total Cats: 0
Talking

Quote:
Originally Posted by curly View Post
Oops, that's what I meant by "lots".
Makes sense now

I have a RS-232 adapter coming soon in the mail, all the ones I buy from stores here in Australia don't seem to work lol. Will post logs when I can..
staaahp is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2017, 02:10 AM   #8  
Junior Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Trona,ca
Posts: 74
Total Cats: -3
Default

Go back over all the alt connections.
we had the nut back off after a few hundred miles and had to replace the alt again...not a lot of fun with a coldside stupidcharger.
bonez8 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:01 PM.




We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.