Fmc - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-13-2010, 01:21 AM   #1
I'm Miserable!
Thread Starter
iTrader: (11)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Texas, 'Murica
Posts: 2,505
Total Cats: 7
Default Fmc

F*** My Car.

I have had this problem off and on, I thought it may be ECU or Grounding issues. The installation of the megasquirt and cleaning up grounds didnt work. Although I only cleaned the one by the alt/throttle body, and the one under the brakebooster. Anywho, the tach jumps around alot in light throttle and idle. When you hit boost, the damn thing pulls fine. I can't figure out what is causing this. I still have cam angle sensor and stock coils. This causes a miss at low speeds and cruising and my car bucks and sputters alot while trying to drive through parking spots and low speed sections, Here is a video too.



Sorry, I took it on my phone, I know it looks like I am in neutral and revving it, but I am just cruising in 3rd and my tach is just doing it's thing.
chicksdigmiatas is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 01:54 AM   #2
Boost Pope
iTrader: (8)
 
Joe Perez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago (Over two miles from Wrigley Field. Fuck the Cubs. Fuck them in their smarmy goat-hole.)
Posts: 26,317
Total Cats: 1,915
Default

Post a log.
Joe Perez is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 08:45 AM   #3
Elite Member
iTrader: (12)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Charlotte, NC
Posts: 6,868
Total Cats: 66
Default

I once had bad plugs that caused one hell of a misfire (though under boost) and the tach would dither about when the condition occurred. Did you remove/refresh the enngine-to-body ground strap? Might try that as well. You tach bouncing isn't causing a misfire...some issue is causing a misfire and your tach is bouncing around because of it.
Doppelgänger is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 09:24 AM   #4
Elite Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Dec 2008
Location: Kingston, Ontario
Posts: 2,791
Total Cats: 71
Default

my car did that once when my IAT sensor came unplugged.
shlammed is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need information on suspension travel silver92b Suspension, Brakes, Drivetrain 3 08-19-2013 07:51 PM
drawbacks to a taller racing tire? 24" vs 23" gtred Wheels and Tires 8 04-07-2013 10:26 AM
Ignition question map musanovic E-Manage 2 10-28-2007 10:18 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:10 AM.