Gauge cluster no worky - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-02-2010, 10:27 PM   #1
Miotta FTW!
Thread Starter
iTrader: (24)
 
Splitime's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chicagoland, IL
Posts: 4,295
Total Cats: 26
Default Gauge cluster no worky

So... car is mostly back together but now I have no working gauges on my cluster.

Was working when it was parked. OEM ground from head and into wiring harness not touched.

Is there a trans ground? (trans was swapped)

Help me get gauges working so I can drive this smokey shitbox and retune it. Gotta try a restrictor and see if that fights the smoke... or if I need to swap turbo :(.

I have a track event tomorrow... and am SO close to being ready.

HELP :P

aim: splitime if you want to help live :P
Splitime is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2010, 10:33 PM   #2
Miotta FTW!
Thread Starter
iTrader: (24)
 
Splitime's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chicagoland, IL
Posts: 4,295
Total Cats: 26
Default

Does anyone know what, if any, the gauge cluster wiring is connected with under the dash? I might have jostled something while moving wideband wires by ac/fan unit.... but visibly everything checks out.

Argh.
Splitime is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2010, 11:15 PM   #3
mkturbo.com
iTrader: (24)
 
shuiend's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Charleston SC
Posts: 13,780
Total Cats: 1,106
Default

Did you check the fuses? I know neogenesis2004 gauges were not working and it turned out the fuse had blown.
shuiend is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2010, 11:54 PM   #4
Miotta FTW!
Thread Starter
iTrader: (24)
 
Splitime's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chicagoland, IL
Posts: 4,295
Total Cats: 26
Default

Yah, checked fuses, redid grounds.

I figured it out. Thankfully I have a donor/test miata in the driveway. Just for the hell of it... i swapped gauges. BOOM works.

I did closer inspection of the original cluster. Two torn tracks on the rightside plug, right were they bend and go into their receptacle.

Learn from me kiddos.... be gentle when removing clusters. Or you'll rip ****.

Jumpering the two now and putting original back in.
Splitime is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2010, 12:39 AM   #5
Boost Pope
iTrader: (8)
 
Joe Perez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Delicious and Moist.
Posts: 26,327
Total Cats: 1,926
Default

For reference:

Joe Perez is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
MSPNPPro-MM0105: Coolant Temperature Output slomiata MEGAsquirt 5 10-07-2015 02:11 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Low oil pressure after 1.8 swap and new turbo setup JesseTheNoob DIY Turbo Discussion 15 09-30-2015 03:44 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:23 AM.