HELP!!!! i have a coolant leak - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-23-2008, 04:04 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2008
Location: ohio
Posts: 128
Total Cats: 0
Default HELP!!!! i have a coolant leak

Please help me!!!

I have a coolant leak coming from below the coil pack were the heater core line runs into the head, Does anyone know what the gasket is called? it right below the coil pack (on a 1.6 )
thanks
zoomnick is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2008, 04:11 PM   #2
AFM Crusader
iTrader: (18)
 
olderguy's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Wayne, NJ
Posts: 4,438
Total Cats: 84
Default

You can use the regular thermostat gasket. Check first to make sure it isn't leaking from the rubber cap that blocks an unused line. The gasket shouldn't suddenly start leaking.
olderguy is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2008, 04:19 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2008
Location: ohio
Posts: 128
Total Cats: 0
Default

does that line leak alot? because after the leak i noticed i some what had my upper radiator line pintched and thought maybe the pressure caused it
zoomnick is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2008, 04:48 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2008
Location: ohio
Posts: 128
Total Cats: 0
Default

got it!!
that housing was cracked in half.
zoomnick is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2008, 09:22 PM   #5
AFM Crusader
iTrader: (18)
 
olderguy's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Wayne, NJ
Posts: 4,438
Total Cats: 84
Default

Quote:
Originally Posted by zoomnick View Post
got it!!
that housing was cracked in half.
Wow. Did you freeze up this winter? Get hit in the *** end real hard?
olderguy is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2008, 10:45 PM   #6
Newb
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 7
Total Cats: 0
Default

Had that problem too, except that it was a cap on the block that had deterated due to a oil leak on the back camshaft.
I replaced the cap and temp sensor there while I had it out. I used RTV for a gasket.
Mikado is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2008, 11:11 PM   #7
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2008
Location: ohio
Posts: 128
Total Cats: 0
Default

yeah i dont know what happened!!! but i got it fixed now

thanks olderguy

the first thing i checked was that cap
zoomnick is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MSPNPPro-MM0105: Coolant Temperature Output slomiata MEGAsquirt 5 10-07-2015 02:11 PM
Is my swirl pot design okay? FrankB Race Prep 10 10-02-2015 10:00 PM
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 01:45 AM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM
3rd Time's a Charm...hopefully. zephyrusaurai Meet and Greet 2 09-28-2015 11:59 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:31 PM.