Mystery Trans Tunnel Noise - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-12-2014, 05:12 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 64
Total Cats: 17
Default Mystery Trans Tunnel Noise

I have a buzzing that comes from somewhere in the transmission tunnel. It sounds almost like a heat shield. It is most audible from the shifter area. It occurs at light throttle at any rpm in any gear. Typically around 80-95kpa its silent anywhere above that.... Which is inconvenient because that is where I typical accelerate in normal traffic. Any thoughts It only happens on throttle never when I lift. I can't seem to find anywhere the exhaust might be hitting
defconfire is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2014, 09:25 PM   #2
Senior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2011
Location: Tucson, Az
Posts: 514
Total Cats: 33
Default

Get under the car and start hitting things with a rubber mallet. When you hear your noise, you found it.

On my car it was the downpipe shield.
TheScaryOne is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2014, 09:42 AM   #3
Elite Member
iTrader: (1)
 
Leafy's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: NH
Posts: 9,091
Total Cats: 90
Default

This sounds like heat shield rattles, keep tightening bolts and adding hose clamps until it goes away.
Leafy is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2014, 10:04 AM   #4
Senior Member
iTrader: (7)
 
RedCarmel's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Horse and Buggy, PA
Posts: 689
Total Cats: 18
Default

Don't forget the shield around the cat, if you still have the OEM one.
RedCarmel is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2014, 10:17 AM   #5
Elite Member
iTrader: (21)
 
Join Date: Jun 2007
Location: Rochester, NY
Posts: 5,684
Total Cats: 555
Default

My cat heat shield rattles something terrible on acceleration. Wrapped it with a coat hanger (ghetto, I know) to stop it until I get a new one.
rleete is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2014, 07:13 PM   #6
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 64
Total Cats: 17
Default

I have a diy exhaust setup. So the factory cat isnt the issue. The chassis mounted heatshield might be the issue but I doubt that. im guessing its a gasket somewhere that is gone. I also know my rubber shfiter boot is all but destroyed. so the sound transfer is probably much more notable.
defconfire is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Going back to stock. Need some 1.6 parts. Trent WTB 2 10-01-2015 01:15 PM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM
Another Alternator thread ihiryu General Miata Chat 9 09-28-2015 11:22 AM
Mystery Engine Trouble. Halp, mt.net! vehicular General Miata Chat 12 09-14-2015 04:17 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:09 PM.