No spark, no fuel after starting coil on plug conversion - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-27-2009, 06:51 PM   #1
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (41)
 
Join Date: Jan 2006
Location: Seabrook, TX
Posts: 2,409
Total Cats: 19
Default No spark, no fuel after starting coil on plug conversion

1997 with built 1.8 and MS by Scott. We painted the engine bay of this car so we took all the wires out into the cabin. When we reinstalled the engine, the fuel pump wouldn't turn on by it's own, but would with at the diagnostic box. It would start and ran fine with the jumper in there and we were able to drive it to start tuning.

Yesterday we decided to start making our COP setup and splicing the wires. in the middle of it he needed to check something on his external FPR and turned the key on. I think some of the wires touched that we had spliced from the old coil connection and thats where we are. We have no spark and now the fuel pump doesn't even turn on at the diagnostic port. I can here the injectors opening when i spin the CAS though.

Have Done:
Changed back to the coilpack and tested for spark (no luck)
Changed blown 15A engine fuse under dash
Changed main fuse, head fuse and injector relay under hood
Changed fuel pump relay with know good one
Tried known good CAS

I am at my wits end here and am really going crazy. Any help would be much appreciated.
rharris19 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2009, 07:08 PM   #2
Tour de Franzia
iTrader: (6)
 
hustler's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Republic of Dallas
Posts: 29,114
Total Cats: 351
Default

trying things on the spare miata always helps rule out problems.
hustler is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2009, 09:41 PM   #3
meatbag
iTrader: (50)
 
gospeed81's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Houston, TX
Posts: 7,357
Total Cats: 26
Default

Man, I almost called to see if I could help today, even if you were just going to slap a playaround tune on mine to get used to MS.

I didn't know you were rolling this advanced already.

My first guess is you had enough wires plugged into the ignitor that you could have goofed something up when turning the key. A good way to check is to see if you get any reading on the tach when cranking.

I've always run a jumper for my fuel pump, so I don't know how that symptom ties in.
gospeed81 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2009, 01:52 AM   #4
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (41)
 
Join Date: Jan 2006
Location: Seabrook, TX
Posts: 2,409
Total Cats: 19
Default

I don't think it was getting a reading on the tach from what i can remember. I also tried the original ecu and it is still the same.
rharris19 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2009, 01:54 AM   #5
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (41)
 
Join Date: Jan 2006
Location: Seabrook, TX
Posts: 2,409
Total Cats: 19
Default

Quote:
Originally Posted by hustler View Post
trying things on the spare miata always helps rule out problems.
That's what I have been tryign to do with no success. This is going to be soemthing simple and it will **** me off to no end.
rharris19 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
Walbro 255lph Fuel Pump $50 lsc224 Miata parts for sale/trade 2 10-01-2015 10:17 AM
01-05 Fab9 PNP COPs (used) FrankB Miata parts for sale/trade 6 09-30-2015 12:48 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:13 PM.