Video of my miata... wheee - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-10-2008, 02:50 PM   #1
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (12)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Hermosa Beach, CA
Posts: 2,575
Total Cats: 11
Default Video of my miata... wheee

You like?


cardriverx is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 03:10 PM   #2
:(
iTrader: (7)
 
Join Date: Jul 2006
Location: nowhere
Posts: 8,281
Total Cats: 2
Default

I see knock on the OP gauge as well as some low Oil pressure you should get that taken care of man.
magnamx-5 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 03:15 PM   #3
Elite Member
iTrader: (9)
 
Saml01's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: NYC
Posts: 5,730
Total Cats: 2
Default

^ yea, I thought it was a real OP gauge but it never moves.
Saml01 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 03:16 PM   #4
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (12)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Hermosa Beach, CA
Posts: 2,575
Total Cats: 11
Default

i did see it wiggle slightly once on one run in 5th gear

as for the presure, i have no clue why its low. 10W40 oil, and its not low or anything... could be the contacts for the gauge?
cardriverx is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 03:17 PM   #5
Elite Member
iTrader: (13)
 
Join Date: Dec 2006
Location: Taos, New mexico
Posts: 5,704
Total Cats: 237
Default

Nice, looks good.
Fireindc is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 03:21 PM   #6
Elite Member
iTrader: (5)
 
m2cupcar's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlanta
Posts: 7,247
Total Cats: 291
Default

I thought all 1.6s had real OP gauges? Yeah, it's always at 30psi - weird. Nice vid - I enjoyed. Good for us who are working on the weekend.
m2cupcar is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 03:28 PM   #7
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (12)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Hermosa Beach, CA
Posts: 2,575
Total Cats: 11
Default

well I just went out and drove it, the OP is fine untill it gets very warm (multiple 0 to 120 mph runs..). Maybe im overheating the oil?
cardriverx is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 03:52 PM   #8
Elite Member
iTrader: (15)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Incline Village, NV
Posts: 2,073
Total Cats: 5
Default

my 1.6 usually runs 35 + when cold and at idle around 25ish hot
thesnowboarder is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 03:53 PM   #9
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (12)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Hermosa Beach, CA
Posts: 2,575
Total Cats: 11
Default

Quote:
Originally Posted by thesnowboarder View Post
my 1.6 usually runs 35 + when cold and at idle around 25ish hot
where does it max out when hot?
cardriverx is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 03:53 PM   #10
Elite Member
iTrader: (5)
 
m2cupcar's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlanta
Posts: 7,247
Total Cats: 291
Default

what are you're oil temps when the pressure drops? so it actually reads higher than 30 and moves with the rpm?
m2cupcar is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 04:09 PM   #11
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (12)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Hermosa Beach, CA
Posts: 2,575
Total Cats: 11
Default

Quote:
Originally Posted by m2cupcar View Post
what are you're oil temps when the pressure drops? so it actually reads higher than 30 and moves with the rpm?
my oil temp gauge is not in yet. and yes, the gauge works when cold.
cardriverx is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 05:15 PM   #12
Senior Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Guam (U.S Terr.)
Posts: 786
Total Cats: -2
Default

put in in 6th ...lol ..good vid tho
mike_671 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 05:20 PM   #13
I'm Miserable!
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2007
Location: Niagara Falls, On, CANADA
Posts: 979
Total Cats: 0
Default

^hope your not serious no 6th gear on 1.6L lol. And my OP gauge moves a little when its cold but when the cars hot it usually stays the same. And fill up on gas cheapo lol
miataz is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 05:23 PM   #14
Elite Member
iTrader: (24)
 
Join Date: Jul 2007
Location: Cypress, TX
Posts: 3,778
Total Cats: 35
Default

Odd

My OP gauge is all over the place during normal driving and sometimes during cruise and you can definitely see/hear when there is knock.
Bryce is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 06:41 PM   #15
Senior Member
iTrader: (8)
 
turbobluemiata's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Springfield, IL
Posts: 1,019
Total Cats: 0
Default

yea me 2 my OP gauge moves all over like its supposed to it raises with more throttle and moves alot if there is knock
turbobluemiata is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 06:42 PM   #16
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (12)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Hermosa Beach, CA
Posts: 2,575
Total Cats: 11
Default

maybe the electrical contacts for the gauge are messed up/dirty? Eaither way I use 93 octaine gas and I here no knock.
cardriverx is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 08:13 PM   #17
Senior Member
iTrader: (7)
 
Join Date: Jul 2007
Location: Milpitas, CA
Posts: 1,057
Total Cats: 1
Default

^^ i retrofitted my 99 with an older 94- and below OP gauge and sender, and it moves all over the place too. during cold start up, my OP is around 80, and when its running hot, the OP gets to around 30-60, moves all over the place with throttle changes.
Marc D is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 09:41 PM   #18
I'm Miserable!
iTrader: (5)
 
bryantaylor's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: jacksonville, fl
Posts: 1,720
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by thesnowboarder View Post
my 1.6 usually runs 35 + when cold and at idle around 25ish hot
mine is at 60+ at cold idle, rotella FTW!
bryantaylor is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 09:45 PM   #19
Elite Member
iTrader: (5)
 
m2cupcar's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlanta
Posts: 7,247
Total Cats: 291
Default

Just to be safe, I'd check it with another gauge. You need more oil pressure than 30psi at 6k+ rpm.
m2cupcar is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 09:59 PM   #20
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (12)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Hermosa Beach, CA
Posts: 2,575
Total Cats: 11
Default

Quote:
Originally Posted by m2cupcar View Post
Just to be safe, I'd check it with another gauge. You need more oil pressure than 30psi at 6k+ rpm.

I guess I should do that.
cardriverx is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 59 12-15-2017 09:00 PM
LucaCarMods's Boosted Dutch Miata Build! LucaCarMods Build Threads 11 02-14-2016 07:13 AM
Missing/knock at idle, can someone point me in the right direction? Mikel MEGAsquirt 4 09-28-2015 05:46 PM
New 1st generation miata Owner (southwest PA) mtpratt32 Meet and Greet 3 09-24-2015 10:42 PM
91 Celica manual trans, is this fucked? Onyxyth Insert BS here 1 09-19-2015 08:27 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:49 PM.