Errors uploading firmware - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-03-2009, 05:56 PM   #1
Ben
Supporting Vendor
Thread Starter
iTrader: (33)
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: atlanta-ish
Posts: 12,689
Total Cats: 99
Default Errors uploading firmware

Brand new microsquirt, just finished basic assembly and got to the point where I can flash firmware. Unit is plugged into a 12V power supply and hooked to an older dell notebook via serial. Com port and serial cable are known good/working.

When attempting to flash MSII Extra 2.1.1b I get the following error
Quote:
ERROR: Could not read status code, 0xFF 0x00
Press any key to continue...
Then the DOS prompt closes.

Per suggestion of Matt Cramer, I then attempted to load B&G code. It results in
Quote:
Opened comm port 1 at 115200.
TX: 21 21 21 53 61 66 65 74 79 46 69 72 73 74
TX: 0d
Wake up attempted (9).
<...>
TX: 0d
Wake up attempted (0).
TX: 0d
ERROR: Timed out reading response, 0xE0
Elapsed time: 31.85 seconds
I can confirm continuity of TX/RX pins on micorsquirt board and db9. I have +5 +12 and gnd everywhere I should.

I followed the instructions re: bootjumper/power cycling explicitly.

Thoughts?
Ben is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2009, 07:00 PM   #2
Ben
Supporting Vendor
Thread Starter
iTrader: (33)
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: atlanta-ish
Posts: 12,689
Total Cats: 99
Default

After many attempts, it finally succeeded in loading B&G code. It will connect and communicate with MegaTune.

It still will not accept the Extra firmware. It fails after the boot jumper is removed. Hmm.
Ben is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2009, 09:41 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 125
Total Cats: 0
Default

Try it without the jumper, selecting no when asked if you are upgrading code
DMRider_10 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2009, 02:45 AM   #4
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Schwarzenberg, Germany
Posts: 1,497
Total Cats: 81
Default

Yep - no boot jumper! Use the download-MS2-firmware.bat in the firmware folder - not the MS2 downloader program.
Zaphod is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2009, 09:25 AM   #5
Ben
Supporting Vendor
Thread Starter
iTrader: (33)
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: atlanta-ish
Posts: 12,689
Total Cats: 99
Default

OK, I'll try that.

Was using the MSII DL program to flash B&G and the .bat file to flash Extra. Had the boot jumper installed and selected yes.
Ben is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2009, 10:12 AM   #6
Ben
Supporting Vendor
Thread Starter
iTrader: (33)
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: atlanta-ish
Posts: 12,689
Total Cats: 99
Default

Tried it, no difference.

Tried to do it with 'Y' and boot jumper again. No difference.

Gave the 'Y' and boot jumper method "one last chance before getting shot" and it succeeded. ????

Haha, whatever. It's working now on 2.1.1b.
Ben is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LucaCarMods's Boosted Dutch Miata Build! LucaCarMods Build Threads 11 02-14-2016 07:13 AM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
01-05 Fab9 PNP COPs (used) FrankB Miata parts for sale/trade 6 09-30-2015 12:48 PM
In need of base map for stock 1997 brandonbkd MEGAsquirt 0 09-29-2015 12:52 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:48 PM.