I think MS hates me - Page 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-26-2008, 12:59 PM   #21
Boost Pope
iTrader: (8)
 
Joe Perez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago (Over two miles from Wrigley Field. Fuck the Cubs. Fuck them in their smarmy goat-hole.)
Posts: 26,315
Total Cats: 1,913
Default

Matt, I think Jamie was talking about direct-drive of the coils themselves via the MS, using VB912s, rather than merely driving the tach via the MS (which he'd also need to do in that case).

It does strike me as a viable but complex solution as compared to just replacing the stock igniter.
Joe Perez is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2008, 07:57 PM   #22
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: May 2008
Location: Murfreesboro, TN
Posts: 110
Total Cats: 0
Default

Yeah, I will stick with the easy route and replace the igniter. I'm glad it only kills the igniter and not the coils, too.
Drewkeen is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2008, 04:17 PM   #23
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: May 2008
Location: Murfreesboro, TN
Posts: 110
Total Cats: 0
Default

New ignitor in...it works off the stock ECU now, but not when I have the MS hooked up. I am also not getting a RPM reading on the computer when I am trying to start the car with the MS hooked up.
Drewkeen is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2008, 09:31 AM   #24
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,264
Total Cats: 51
Default

Ok, looks like it's time to work on the RPM signal. How is your wheel decoder set up?
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2008, 05:49 PM   #25
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: May 2008
Location: Murfreesboro, TN
Posts: 110
Total Cats: 0
Default

I have no idea...
Drewkeen is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2008, 10:06 AM   #26
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,264
Total Cats: 51
Default

If you post your current MSQ, I can see the answer in that file.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2008, 06:23 PM   #27
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: May 2008
Location: Murfreesboro, TN
Posts: 110
Total Cats: 0
Default

I am using the one that is supplied with the megatune for MSPnP on 90-93 cars with the AFM.
Drewkeen is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2008, 09:07 AM   #28
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,264
Total Cats: 51
Default

Ok, then, check the wiring from the MS to the CAS or stock harness and make sure you're bringing things in on the right pins. You may even want to take the CAS off the car, rotate it by hand, and check the inputs at the MS with a voltmeter to make sure you're getting the signal.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Going back to stock. Need some 1.6 parts. Trent WTB 2 10-01-2015 01:15 PM
Noob from Orlando Marcdasharq Meet and Greet 2 09-11-2015 01:21 AM
What is Up with aLL The Hate FOr DriFTER!!! Eunos_roadsterna6ce Insert BS here 58 01-09-2008 12:43 PM
Does anyone else hate usps? Mach929 Insert BS here 1 08-31-2007 10:57 PM
how come MLV hates me? Braineack MEGAsquirt 16 05-02-2007 01:31 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:58 AM.