MS2 power - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-31-2008, 05:23 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 57
Total Cats: 0
Default MS2 power

I finally finished building the V3 board with the input/output mods for the miata (DIYautotune how to, external igniters) and when I power the board (using a 12V supply) by connecting the power and GND wires, I don't actually know if the board is working or not. Should the LEDs on the daughter board light up when you power the board? I tried loading MS2 extra code Ver. 2.0.1 and it loaded it but in the end, I have some signature mismatch!?!?!?

When I try to connect to megatune, using DIYAutotune package, it tells me that the version from controller (hxXXXXX or something like that) doesn't match the .ini file (2.0.1)

What should I do? How do I know that my MS2 board is working?
Thank you
323driver is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2008, 05:37 PM   #2
Junior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Bristol
Posts: 442
Total Cats: 0
Default

My MS1 did that. Power the MS on and off and if you used a USB-serial adaptor unplug and plug it in. Then megatune gets the proper response. Well it worked for me anyway.
Duckie_uk is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2008, 06:14 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 57
Total Cats: 0
Default

Tried that, didn't help. When you load code for the first time, what are the files you need to load in order? And how do I get rid of that signature mismatch thing, it sends and "s" and gets a "a" back.

Thanks
323driver is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2008, 06:30 PM   #4
Junior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Bristol
Posts: 442
Total Cats: 0
Default

I would recommend downloading the software from megasquirtpnp.com/downloads and picking the project folder that applies to your setup. Run the download.bat and this will load the firmware. Your chip will probably only came with the B&G MS3 firmware so when it asks if you are upgrading from the standard firmware say yes. It will ask you to power off the MS and put the boot jumper in place then it will burn the firmware. Mine took 2 attempts and I had to unplug the USB adapter to make it work the second time. Keep trying untill you get a successful 1700+lines written message. Then power off and on and burn your MSQ.
Duckie_uk is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2008, 09:14 AM   #5
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

With an MS-II, the files on our site are not the right ones to use here. 323driver, could you please upload a screen shot of the error message? This will provide a lot of information about what's wrong.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2008, 11:23 AM   #6
Junior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Bristol
Posts: 442
Total Cats: 0
Default

MS2 Doh!!!1!one
Duckie_uk is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Garrett Turbo, 1.8 Oil Pan, & Misc. Stuff nbdooey Miata parts for sale/trade 9 08-30-2017 10:50 PM
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 57 07-19-2017 05:11 PM
1994 Spec Miata Race Car SM/SM2/SSM For Sale Quinn Cars for sale/trade 6 10-23-2016 08:58 AM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Odd Steering issue interestedofold Suspension, Brakes, Drivetrain 5 09-29-2015 02:42 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:30 AM.