MSPNP first drive help - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-15-2009, 06:01 PM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: Copenhagen
Posts: 27
Total Cats: 0
Default MSPNP first drive help

Finally got my MSPNP up running, but I need a little help to move on.

Car is stock '92 N/A apart from a K&N induction filter and a FM single tip cat back. MAF removed and using a GM IAT. LC-1 WB O2 + DB gauge.

It starts OK, idle is a bit rough and unstable. Drives OK with no stutter or hesitation.

But I suffer from resets and the AFR values seems all over and in general too lean.

Please take a look on my log and the msq (basemap with one MLV analyze + mod). Thanks
Attached Files
File Type: msq hs 150509 - v2.msq (35.1 KB, 60 views)
File Type: xls datalog200904152124.xls (772.1 KB, 57 views)
Viggoman is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2009, 05:41 AM   #2
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: Copenhagen
Posts: 27
Total Cats: 0
Default

Bump. Anybody who can spare a few minutes and have look on my log?
Viggoman is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2009, 09:54 AM   #3
Junior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sandy, Utah
Posts: 175
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Viggoman View Post
Bump. Anybody who can spare a few minutes and have look on my log?
Sorry man, I just got mine working too, and I'm too rich. If your AFRs are inconsistent, check it your Exhaust settings to make sure it's set to wideband, and also make sure you have the correct output from the LC-1 giving the 0-5v signal to MS (brown wire I believe).

Frequent resets seam to be from bad grounds. Recheck the main ECU ground (back of the head on 1.6?)
Cpt_Slow is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2009, 10:06 AM   #4
Tour de Franzia
iTrader: (6)
 
hustler's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Republic of Dallas
Posts: 29,114
Total Cats: 351
Default

use mlv, change ve #'s to hit the target afr, then smooth it out. You need to learn to do this, not get someone on the forum to do it for you. Its the most basic adjustment, learn it.
hustler is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2009, 11:09 AM   #5
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

The "resets" in your data log are actually communication dropouts rather than processor resets. Are you using a USB adapter?
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2009, 02:32 PM   #6
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: Copenhagen
Posts: 27
Total Cats: 0
Default

Thanks for your feedback, much appreciated.

@ Matt. yes I'm using a USB adapter, bought at DIY. Any fix for the communication dropouts?

@ Hustler: It's not my intention to cut any corners and I wasn't asking for a final fix. Just a few experienced advices to get me in the right direction.

Does my log look OK apart from the fact that I need to tune the VE table?

To my belief, I have done everything according to the manual. And for sure, I wan't to learn tuning the thing!
Viggoman is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2009, 11:24 AM   #7
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

Try increasing the InterWriteDelay setting in the INI file - see this link for more details:

MegaSquirt<sup></sup> Connection Troubleshooting Guide
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM
"Chimney Ethanol" E100 MiataGarage Engine Performance 5 09-30-2015 12:04 AM
Odd Steering issue interestedofold Suspension, Brakes, Drivetrain 5 09-29-2015 02:42 PM
Another Alternator thread ihiryu General Miata Chat 9 09-28-2015 11:22 AM
why is my car running like pewp? (tune/datalog) itsMikey MSPNP 3 09-28-2015 07:40 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:05 PM.