Please help me with my tune... Im having problems! - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-19-2011, 10:59 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2009
Location: Pittsburgh, pa
Posts: 78
Total Cats: 0
Default Please help me with my tune... Im having problems!

Ok I just got my car out for the year and decided i better get it tuned better. Problem im having is the car is jumpy and runs rough intermitently.

1990 miata(24k miles)
t25 tubro- intercooler
2.5" exhaust and no cat

MSPNP
VTPS- configured and tuned
305cc injectors
innovative LC1 wideband
running at 10-11psi

I attached my datalog and my tune can someone please look through these and let me know if you see anything out of the ordinary.

This have been giving me alot of trouble and I need some people with experience thanks guys.
Attached Files
File Type: msq test tune.msq (35.1 KB, 61 views)
File Type: xls 3182011.xls (249.2 KB, 46 views)
1990mbt is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2011, 02:21 PM   #2
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2009
Location: Pittsburgh, pa
Posts: 78
Total Cats: 0
Default

Anyone have a chance to look at my data? Thanks again
1990mbt is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2011, 02:50 PM   #3
Ben
Supporting Vendor
iTrader: (33)
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: atlanta-ish
Posts: 12,689
Total Cats: 99
Default

I'm assuming that you're referring to the event that occurs between 286.8 seconds and 290 seconds on the log? (you can press space bar on your laptop to mark a log at a particular area while actively logging--this makes it easy to spot problem areas when reviewing the log)

I don't really see anything out of the ordinary, so much as it looks like the fuel table needs some work. Then I opened your .msq and it makes sense. WOW you are pig rich near your idle area. Actually pig rich isn't the right term, as you're richer than pig rich, but I don't know what that term would be. You're calling for basically double the fuel off idle as you do at wide open throttle.

Then on top of that area, in the light throttle tip in, coming off idle area, you're too lean. So you're going from rich to lean, rich to lean, and it's bucking around. Drop the 200's to 50's and hand smooth that table a little bit in the lower left area and you should be ok.
Ben is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2011, 04:16 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2009
Location: Pittsburgh, pa
Posts: 78
Total Cats: 0
Default

OK well after some further reading i guess my problem is on my datalog whenever I seem to hit the gas it looks as thought I am going lean briefly. Could that be causing my stutter? an example of this is at 917, 929, 940 seconds.

How can i fix this? Acceleration enrichment settings?

Last edited by 1990mbt; 03-21-2011 at 10:22 PM.
1990mbt is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2011, 11:27 AM   #5
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

Probably, and yes, that would be it needing more acceleration enrichment.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 01:45 AM
Odd Steering issue interestedofold Suspension, Brakes, Drivetrain 5 09-29-2015 02:42 PM
Annoying little leaks AlwaysBroken Engine Performance 5 09-06-2015 01:53 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:55 PM.