whats your base settings for initial start up? - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-30-2011, 03:27 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2011
Location: sacramento ,ca
Posts: 402
Total Cats: 46
Default whats your base settings for initial start up?

i have a turbo bp using miata 1.6 cas sensor, 1.6 coil and igniters. im using turbo coupe 370cc injectors with a resistor pack. i copied my buddies tune from his megasquirted miata but its not working, it keeps backfiring like a shotgun and not starting. we got it to idle but it only idles for maybe 45sec then stops running and wont restart. if you try to give it gas while its idling it instantly dies...

ive checked for vacuum leaks and found none.
fastivab6tg25mr is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2011, 03:33 AM   #2
Supporting Vendor
iTrader: (31)
 
Savington's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Sunnyvale, CA
Posts: 14,353
Total Cats: 1,319
Default

MAP sensor settings are wrong. You can't just copy maps and expect it to work.
Savington is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2011, 03:53 AM   #3
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 36,163
Total Cats: 2,573
Default

JT, this is Vlad.
I'll try to make some time tomorrow and stop by and see if I can help, but I think Andrew is right: all your calibrations are fucked and you need to start fresh instead of using Seans map
18psi is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2011, 01:08 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2011
Location: sacramento ,ca
Posts: 402
Total Cats: 46
Default

sweet thanks... the sooner the better... i dont want to have to switch back all my stock stuff...
fastivab6tg25mr is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2011, 08:27 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2011
Location: sacramento ,ca
Posts: 402
Total Cats: 46
Default

ok so now i have everyt thing reading correctly. now it cranks and doest start. it back fires like a shot gun sometimes. when cranking and will sputter and try to start but wont start. i pulled the spark plugs and they are fouled pretty bad... i cleaned them but it didnt change anything. ive been working on this for a few days but i cant figure this thing out.

i dont know how to post data logs or tunes.
fastivab6tg25mr is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2011, 09:10 PM   #6
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 36,163
Total Cats: 2,573
Default

too much fuel on startup.
18psi is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3rd Time's a Charm...hopefully. zephyrusaurai Meet and Greet 2 09-28-2015 11:59 PM
WTB 90-97 miata low profile headlight kit DonPlatt WTB 0 09-25-2015 03:57 AM
In what world... curly MEGAsquirt 11 09-22-2015 12:54 PM
AFR Not showing anything eunosgippa MEGAsquirt 0 09-09-2015 06:19 PM
ME221 Now has Autotune and Long Term Fuel Trim Tables Motorsport-Electronics ECUs and Tuning 0 09-05-2015 09:02 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:39 PM.