WTF burned another ignitor - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-23-2008, 08:06 PM   #1
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Mach929's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: lansdale PA
Posts: 2,500
Total Cats: 0
Default WTF burned another ignitor

i flashed to hi-res, ignitor disconnected the whole time, turned power off, plugged ignitor back in, load old map, start car.......barely started, no tach signal....to get a decent idle i pretty much had to double all of my VE table values, is that normal? i guess the adjustments made now are a smaller percentage thus higher resolution?
Mach929 is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2008, 08:22 PM   #2
Elite Member
iTrader: (5)
 
Join Date: Oct 2007
Location: Canton, Ga
Posts: 1,707
Total Cats: 19
Default

you have to load the map BEFORE you plug the ignitor in.
Stealth97 is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2008, 08:26 PM   #3
Ben
Supporting Vendor
iTrader: (33)
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: atlanta-ish
Posts: 12,689
Total Cats: 99
Default

keep the ignitor unplugged the entire time, and I always turn the ign off and back on after flashing too, just to be sure. the ms doesn't make all its changes until after a power cycle sometimes.
Ben is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2008, 08:31 PM   #4
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Mach929's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: lansdale PA
Posts: 2,500
Total Cats: 0
Default

i'm an idiot then that did it oh well, i shouldn't be working on the miata this tired. today i took off work since the heater/ac guys were coming, then decided to get some stuff done:
spark plugs, wires, cap, rotor, water pump on my truck
removed upper timing guides, replaced spark plugs, valve cover gasket on my 240sx
replaced 2 broken fence posts
then got to the miata and broke it
Mach929 is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2008, 08:50 PM   #5
Elite Member
iTrader: (13)
 
cjernigan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,147
Total Cats: 6
Default

Yeah, very important when loading new firmware that you load an MSQ immediately before reconnecting the ignitor/coils. Once you've loaded the MSQ you're free to play.
cjernigan is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help - Stock Balancer and Fastforward overlay pulleys Frank_and_Beans Supercharger Discussion 13 09-12-2016 09:17 PM
starting issue Johnny Tater Engine Performance 3 09-23-2015 07:10 PM
mslabs MS2 - Idle control issue ndragun MEGAsquirt 0 09-20-2015 11:28 PM
Sold fail wagon Miata parts for sale/trade 2 09-07-2015 09:51 PM
ME221 Now has Autotune and Long Term Fuel Trim Tables Motorsport-Electronics ECUs and Tuning 0 09-05-2015 09:02 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:54 PM.