air temperature correction - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MSPNP MSPNP specific Megasquirt related discussion.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-23-2009, 05:01 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: Spain
Posts: 73
Total Cats: 0
Default air temperature correction

Hello.
After reading the manual some times i canīt find the air temperature correction map.

In the morning (cold morning) when i drive my car the A/F goes too much lean, but in the afternoon (with more temperature in the street) the A/F goes perfect. cold and hot engine is the same.

I try to see the map to change and solve the problem, but i canīt see it.
I look in the manual and in the megatune menus and i canīt find it.

Can anybody show me the road???

Thanks.
sanson is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2009, 11:12 AM   #2
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

I would make sure you've loaded the correct firmware for the sensor you've been using (with AFM or no AFM) first. The correction is a part of the firmware.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2009, 11:24 AM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: Spain
Posts: 73
Total Cats: 0
Default

i have NO AFM.

But, if you said that this kind of correction is in the firmware, please can you tell me how i can see if the firmware i have installed is corrupted???

Maybe i need to reinstall the firmware. What do you think???
Attached Thumbnails
air temperature correction-no-afm.jpg  

Last edited by sanson; 09-23-2009 at 02:17 PM.
sanson is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2009, 04:39 PM   #4
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

Try reinstalling the no-AFM firmware and see if that fixes it.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2009, 04:46 AM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: Spain
Posts: 73
Total Cats: 0
Default

Solved.
Thanks Matt.
sanson is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2010, 11:20 PM   #6
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 183
Total Cats: 0
Default

So what did you do? I was having the same issues in the morning at around 40-50 deg temps. I adjusted the warm up fuel settings by decreassing a little bit from each one and so far it seems ok but it hasn't been as cold as it was when I was having the issues.
Bryan858 is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2010, 04:12 AM   #7
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: Spain
Posts: 73
Total Cats: 0
Default

I had to recharge the firmware, as if you update from AFM to W/O AFM. You need to load the firmware that you use.
sanson is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Raleigh: Fiberglass headlight scope, 1.6L ECU, AFM, Hardtop latches, more bigmackloud Miata parts for sale/trade 13 09-22-2017 01:34 PM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Expected intake temps on the track? tazswing Race Prep 20 10-03-2015 12:04 PM
Moroso Air Oil Separator Catch Can Aroundcorner Miata parts for sale/trade 2 10-01-2015 04:20 PM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:20 AM.