MSPNP 2 Launch control/rev limit - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MSPNP MSPNP specific Megasquirt related discussion.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-10-2014, 02:40 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2013
Location: Madison, In
Posts: 74
Total Cats: 1
Default MSPNP 2 Launch control/rev limit

Hello all I finally got my MS running!

the firmware is pre 3.3.0 beta 16 (came on the unit)

I have set my rev limit to spark cut and i have enabled launch control with spark cut but the launch control doesnt seem to work.

per MS i have it set to use the default clutch switch and the board had the jumper pin on pin group 4 per the manual.


Do i need to jumper any wires on the clutch switch for a 93 1.6?
zero415 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2014, 11:21 AM   #2
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

That should be OK - can you post an MSQ and data log?

You might also want to update to the latest 3.3.1 code.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2014, 01:38 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2013
Location: Madison, In
Posts: 74
Total Cats: 1
Default

I dont have a log but here is my MSQ.
Attached Files
File Type: msq Driveable-Miata.msq (92.5 KB, 108 views)
zero415 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2014, 04:01 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2013
Location: Madison, In
Posts: 74
Total Cats: 1
Default

Also, If i were to update the firmware to the latest code would i be able to use the map I have now or do i have to start over again?
zero415 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2014, 09:42 AM   #5
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

You can load a beta code map to the release code, but give the settings, particularly idle control, a sanity check.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2014, 07:52 PM   #6
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2013
Location: Madison, In
Posts: 74
Total Cats: 1
Default

I forgot to mention and it totally slipped my mind but my 93 is equipped with cruise control. would this cause issues when i try to use launch control? If so is there anything I need to wire up to bypass it?

edit:

per this link they are also having issues with launch control.
https://www.miataturbo.net/mspnp-55/...pressed-65437/

could this be my issue as well?

Last edited by zero415; 03-13-2014 at 10:06 PM.
zero415 is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2014, 04:34 PM   #7
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

Cruise control generally works independently of the ECU.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2014, 08:04 PM   #8
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2013
Location: Madison, In
Posts: 74
Total Cats: 1
Default

its just odd that i have everything set up per the manual to use the stock clutch switch and with launch control enabled it never activates when the clutch pedal is pressed to the floor.

like I said, I dont know if my 1.6 having cruise control with two switches on the clutch pedal would cause an issue or not. ill make a log sometime this weekend and review/post it.
zero415 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2014, 06:48 PM   #9
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2013
Location: Madison, In
Posts: 74
Total Cats: 1
Default

Im still having issues with launch control on the MSPNP2.

here is a screen of my settings out of the box. All i did was enable LC. I have also included a log in which the clutch pedal is pressed in and launch control doesnt engage. the log is 20mb so i used dropbox to link it.


https://www.dropbox.com/s/dpjcr1507g...ontrol_log.msl
Attached Thumbnails
MSPNP 2 Launch control/rev limit-lc.jpg  
zero415 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2014, 12:11 PM   #10
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

Launch control input needs to be set to Flex and not PE0.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2014, 02:14 PM   #11
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2013
Location: Madison, In
Posts: 74
Total Cats: 1
Default

What about for firmware 3.3.1a? the settings are totally different. I have it set to "Launch"
zero415 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2014, 10:50 AM   #12
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

Yes, the 3.3.1 names them for what their default features are in the MSPNP. I think you'll find that much easier.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2014, 11:44 AM   #13
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2013
Location: Madison, In
Posts: 74
Total Cats: 1
Default

So the launch term means use the default clutch switch correct?
zero415 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2014, 02:15 PM   #14
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

Right.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2014, 03:43 PM   #15
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2013
Location: Madison, In
Posts: 74
Total Cats: 1
Default

Cool beans thanks for helping me out.
zero415 is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2014, 07:34 PM   #16
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2013
Location: Madison, In
Posts: 74
Total Cats: 1
Default

Per the new firmware I have the switch set to "launch" and I tried to unplug the two white cables under the trans and that didn't work so I plugged them back in.

Now I'm running a 1.6 with no vTPS so should I be changing a certain settings.
Attached Files
File Type: msq CurrentTune.msq (108.0 KB, 118 views)

Last edited by zero415; 03-24-2014 at 01:58 PM.
zero415 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1994 Spec Miata Race Car SM/SM2/SSM For Sale Quinn Cars for sale/trade 6 10-23-2016 08:58 AM
why is my car running like pewp? (tune/datalog) itsMikey MSPNP 3 09-28-2015 07:40 AM
New personal best 1/8th mile tehzack Dynos and timesheets 10 09-21-2015 07:30 PM
mm0105 TABLE SWITCHING WIRING? slomiata MEGAsquirt 2 09-15-2015 01:54 PM
Mystery Engine Trouble. Halp, mt.net! vehicular General Miata Chat 12 09-14-2015 04:17 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:51 PM.