MSPNP MSPNP specific Megasquirt related discussion.
Sponsored by:
Sponsored by:

MSPNP2 1.6, gear engagement idle drop??

 
Old 10-18-2016, 10:37 AM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2015
Location: Kennesaw, GA
Posts: 93
Total Cats: 3
Default MSPNP2 1.6, gear engagement idle drop??

Here's the what I have:
- Car idle's fine at about 1000rpm warm or cold.
- Push in clutch = idle is still normal
- select gear (ANY gear) = Idle does a dramatic drop, usually stalls if I don't blip the throttle.
- The car has a VTPS as well if that might be a source of the problem.

I am somewhat familiar with TS, but just kind of the basics. Hopefully you guys can help me figure out what the problem is.
I have a hunch it's something to do with idle settings but, like I said, not sure what.

Thanks, Dan.
Attached Files
File Type: msl
2016-16-10IDLEdrop.msl (75.1 KB, 56 views)
DanBrown is offline  
Old 10-18-2016, 04:37 PM
  #2  
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,329
Total Cats: 62
Default

This sounds like your clutch isn't fully releasing.
__________________
Matt Cramer
www.diyautotune.com
Matt Cramer is offline  
Old 10-18-2016, 07:49 PM
  #3  
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2015
Location: Kennesaw, GA
Posts: 93
Total Cats: 3
Default

Originally Posted by Matt Cramer View Post
This sounds like your clutch isn't fully releasing.
Well, the pilot bearing/TOB (cant tell which) is chirping so that could be it. Any experience on the "chirping" noise and the car acting this way?
I'm doing a motor swap soon and I am replacing the clutch and will be replacing those bits as well.
Just wanted to make sure it wasn't the tune.
DanBrown is offline  
Old 10-23-2016, 09:44 PM
  #4  
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2015
Location: Kennesaw, GA
Posts: 93
Total Cats: 3
Default

For whom it may concern...
Turns out my slave cylinder is weeping like a ****, and I'll replace that and see if it resolves the problem.
DanBrown is offline  
Old 10-30-2016, 09:25 PM
  #5  
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2015
Location: Kennesaw, GA
Posts: 93
Total Cats: 3
Default

Update:
Replaced the leaky slave cylinder, problem did not go away.
Going to check the clutch and neutral switches next.
DanBrown is offline  
Old 11-27-2016, 09:36 AM
  #6  
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2015
Location: Kennesaw, GA
Posts: 93
Total Cats: 3
Default

Update:
Took out the clutch switch and did the jumper mod... Did not fix the problem.
Replacing Neutral Switch next, hopefully that works.
DanBrown is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
stefanst
Insert BS here
55
10-28-2016 12:49 PM
jesssssssay
MEGAsquirt
3
10-16-2016 01:08 PM
Rothko
Engine Performance
6
10-15-2016 12:02 PM
mdc1983
Miata parts for sale/trade
0
10-11-2016 10:51 PM
miata-me-now
Meet and Greet
20
09-28-2016 03:40 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: MSPNP2 1.6, gear engagement idle drop??


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.