my car died while driving down the highway mspnp gen 2 in a 92 1.6 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MSPNP MSPNP specific Megasquirt related discussion.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-26-2013, 07:28 PM   #1
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Location: NHR, TX
Posts: 536
Total Cats: -2
Default my car died while driving down the highway mspnp gen 2 in a 92 1.6

It was pretty odd the tach didn't immediately drop but it was obvious I had lost power. I checked everything I could think of and finally pulled the carpet and cover to see the led on the mspnp and its getting no power. At first I thought it was the fuel pump but the no power to the ecu could explain that. My wife picked up a main relay for me. The replacement for b6s8 after I checked all of the fuses.

I put in the relay and still the ms shows no power. I noticed some sort of crud or corrosion on one of the blades of the relay and in the slot but I'm not sure if that's the cause of the issue.

The car has been running the mspnp gen 2 for months and before that the original mspnp. No changes in the last week or so. The car has power and sounds like it wants to start but doesn't. And again the LEDs on the pnp do not light.
apariah is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 09:40 PM   #2
Senior Member
iTrader: (14)
 
Join Date: Oct 2006
Location: South East Florida
Posts: 690
Total Cats: 6
Default

Still connect to tunerstudio?
94mx5red is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2013, 12:35 AM   #3
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Location: NHR, TX
Posts: 536
Total Cats: -2
Default

No not ta all no power to the MS, but the other accessories seem to be fine.
apariah is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2013, 04:51 AM   #4
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

Check the EGI and engine fuses.
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2013, 04:20 PM   #5
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Location: NHR, TX
Posts: 536
Total Cats: -2
Default

That what I thought, I replaced that relay with the new replacement the SE16 but it didn't work. Should I try and find the older one just to see if maybe the relays are in fact different.
apariah is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2013, 09:57 PM   #6
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Location: NHR, TX
Posts: 536
Total Cats: -2
Default

Just to rule out the MSPNP I connected the stock computer with both the old EFI Relay, and the new SE16 relay, the results were the same. So I guess the next thing I need to figure out is whats causing the ECU to not get power. When I turn the ignition I hear a click under the hood, but I don't know what its coming from.
apariah is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2013, 01:26 AM   #7
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Location: NHR, TX
Posts: 536
Total Cats: -2
Default

Quote:
Originally Posted by Reverant View Post
Check the EGI and engine fuses.
I changed the relay where might I find the fuse?
apariah is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2013, 01:48 PM   #8
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

Should be under the dash on the driver's side, right above the dead pedal.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2013, 01:55 PM   #9
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Location: NHR, TX
Posts: 536
Total Cats: -2
Default

I looks like the solution was both the EFI relay, and the 30 amp pink FI fuse/fusiable link in the engine bay. I noticed the 30amp was broken last night and swapped the FI link and the Headlight link I believe. After that I saw two of the LED's on the MSPnP light up green. I'm going to get a replacement today and try starting the car now that the ECU has power.
apariah is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
91 1.6l turbo complete part out. Tony the Tiger Miata parts for sale/trade 63 12-29-2016 03:23 AM
MS PNP requires reading and following directions??? satisfied MEGAsquirt 141 10-06-2015 11:44 AM
mm0105 TABLE SWITCHING WIRING? slomiata MEGAsquirt 2 09-15-2015 01:54 PM
New here, saying hi, here's what I'm workin with. SuperSneakySecretSquirrel Meet and Greet 5 09-06-2015 09:30 PM
Help Rough Idle Backwoodsballer General Miata Chat 0 09-04-2015 07:39 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:14 PM.