Prefabbed Turbo Kits A place to discuss prefabricated turbo kits on the market
Sponsored by:
Sponsored by:

oil pump

 
Old 09-24-2007, 09:15 PM
  #1  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 16
Total Cats: 0
Default oil pump

hows it going guys. i was at an autoX event this weekend and the car ran great while i was on the track. but after the event and starting up the car again i noticed that i had lost pressure on my oil gauge. the engine than started to knock and all sorts of good sounds came out of it.

i was just wondering if anyone had this problem before and what might i do to fix it?

thanks.

garry
garry20 is offline  
Old 09-24-2007, 09:21 PM
  #2  
:(
iTrader: (7)
 
Join Date: Jul 2006
Location: nowhere
Posts: 8,254
Total Cats: 2
Default

you need thicker oil and a better flowing oil filter or an oil cooler what happened most likely is the oil got thinned out by the heat you applied ot it and then failed to keep the lifters primed. Wich resulted in the noises you heard.
magnamx-5 is offline  
Old 09-24-2007, 11:30 PM
  #3  
Guest
iTrader: (6)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Vaughan, On, Canada
Posts: 1,085
Total Cats: 0
Default

I think you blew your oil pump. I used to have that happen on my big power Miata.
M-Tuned is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
stoves
Suspension, Brakes, Drivetrain
5
04-21-2016 03:00 PM
Aroundcorner
Miata parts for sale/trade
2
10-01-2015 03:20 PM
lsc224
Miata parts for sale/trade
2
10-01-2015 09:17 AM
shooterschmidty
Engine Performance
8
09-30-2015 10:28 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: oil pump


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.