At least its not the trans (yet) noise - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Suspension, Brakes, Drivetrain discuss the wondrous effects of boost and your miata...

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 03-15-2009, 12:44 AM   #1
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
NA6C-Guy's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Birmingham Alabama
Posts: 8,038
Total Cats: 43
Default At least its not the trans (yet) noise

Ive been having trans noise since the rebuild of the engine approx 1600 miles ago, thanks to me running it for a short time with low fluid. I went to see Watchmen tonight (great movie), and before we stopped for pizza across the street. About 1/4 mile before we pull in I hear a noise that I at first think is a big truck pulling up new to me, a loud clicking like a diesel engine. I look around and dont see one. I turn down the radio to hear it clearly, and think "oh, its the damn fan under the dash with a piece of trash clicking on the blades". Turn the fan off, still clicking. I realise when pulling in the parking lot its speed related, not gear or engine speed related. Then driveshaft and trans issues pop into my head. We go see the movie and on the way home about where the noise started on the way, it stops. I just happen to look down at the speedo and notice... 0. The goddamn speedo cable has broken yet again. Just put this one on maybe 6-8k miles ago. At least its not the trans, though its probably not long to this world. As long as it waits till I can afford it, Im fine. I was scared my MS and bathroom remodeling would have to wait till I got a 6 speed and 3.6's
NA6C-Guy is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2009, 01:18 AM   #2
Newb
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 17
Total Cats: 0
Default

bummer.
mmagic is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2009, 01:20 AM   #3
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 36,202
Total Cats: 2,584
Default

ouch...so does this mean you can get away with speeding?

"but officer, it says I was going 0"
18psi is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2009, 02:36 AM   #4
Tour de Franzia
iTrader: (6)
 
hustler's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Republic of Dallas
Posts: 29,114
Total Cats: 351
Default

my speedo randomly makes noises like that too. I really want a stack cluster.
hustler is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2009, 02:56 AM   #5
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
NA6C-Guy's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Birmingham Alabama
Posts: 8,038
Total Cats: 43
Default

At least a cable is only $60 or so, Im not sure how the electronic unit from the NB stacks up in price. Im curious to see where it broke. Only slightly sharp bend it had was right where it comes out of the firewall and curves down behind the head. I may just go without it till I get a 6 speed. Only thing I dont like is not knowing my mileage. At least my chassis will look like it has lower miles than what it has. Im already about 3 or 4k low from the last speedo cable break.

Which reminds me, on a side note, when it broke I was in front of a cop. The last week or so I have been followed by cops 3 times on the way home in the early AM hours, I guess running my tag. Im between insurance policies, my last one expired like a week ago, and I havent gotten my new ID card yet and dont have ink to print a temp from the website. Before now I havent had any trouble with cops in months. Better hurry up with my card or Im going to get pulled over and bitched at. Last time I got stopped I got hassled about my pistol and my CCW, cops (like 4 cars eventually) from a small town like to have something to do I guess. They tried their hardest to find something to bring me in for, but they failed. So Ive been trying to keep a low profile since then. Cops bring me bad luck I guess.
NA6C-Guy is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2009, 03:28 AM   #6
Cpt. Slow
iTrader: (25)
 
curly's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Oregon City, OR
Posts: 12,110
Total Cats: 518
Default

I was pulled over for doing 45 in a 35 on my bike once. No insurance, expired tags, license plate wasn't lit and was hid slightly by my rear tire. Got away without even a warning. Fixed all the problems, but damn, I was lucky.

as long as I've owned my Miata, (6ish years?) I've never had a speedo cable problem. Yes, I'm currently knocking on wood.
curly is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2009, 11:39 PM   #7
Senior Member
iTrader: (2)
 
SamS's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Wisconsin
Posts: 1,254
Total Cats: 7
Default

Mine reads crazy high and makes really loud noises whenever its below 15 or so degrees outside, but it hasn't broken yet
SamS is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Toyota Pickup Engine Swap B.S. Monk Build Threads 24 12-11-2016 03:21 PM
Going back to stock. Need some 1.6 parts. Trent WTB 2 10-01-2015 01:15 PM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM
Another Alternator thread ihiryu General Miata Chat 9 09-28-2015 11:22 AM
Headphones PaperMate Insert BS here 32 09-25-2015 09:22 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:43 PM.