another weird issue - Miata Turbo Forum -Boost cars, acquire cats.

Welcome to   Members

LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 12-04-2010, 11:11 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2010
Posts: 54
Total Cats: 0
Default another weird issue

So i've been battling my cold start for a while now and i finally got the car started after changing the plugs (again) however it won't turn over again. I noticed in my fuel map that i when i was trying to start the car the axis markers were reading from 0 - 1500 rpm at 29psi. That doesn't sound right to me. I checked all my piping and vacuum lines for a leak but it is all intact. Anybody have any ideas? I've attaced a picture to show.
Attached Thumbnails
another weird issue-cz.jpg  

Last edited by BigChris; 12-04-2010 at 11:11 AM. Reason: pic didn't upload
BigChris is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2010, 01:44 PM   #2
Junior Member
iTrader: (1)
Join Date: Aug 2008
Location: Granada, Spain
Posts: 336
Total Cats: 2

the ecu is not receiving map, tps or mat readings
ismael_pt is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2010, 01:23 AM   #3
Elite Member
iTrader: (2)
triple88a's Avatar
Join Date: Apr 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 8,750
Total Cats: 452

I assume you've double checked your wires also? As said, the ecu isnt receiving any signals, did you end up ripping the wires on accident? No, 29 psi is not right, it should be reading at 0 psi/100kpa when the engine is off. Also what do you mean it will not turn over? Like the engine is locked and will not turn at all or does it just crank but not start?

How did you get your map to read hg and psi btw?
triple88a is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2010, 07:36 AM   #4
Junior Member
iTrader: (2)
Join Date: Dec 2009
Location: Louisville, KY
Posts: 232
Total Cats: 0

Originally Posted by triple88a View Post
How did you get your map to read hg and psi btw?
Firmware V8 has an option in the top to change the units
AutoFreak57 is offline   Reply With Quote

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Raleigh: Fiberglass headlight scope, 1.6L ECU, AFM, Hardtop latches, more bigmackloud Miata parts for sale/trade 9 11-07-2015 11:58 PM
Bizarre connection issue? nick470 MEGAsquirt 1 09-30-2015 10:32 PM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 10:28 PM
Odd Steering issue interestedofold Suspension, Brakes, Drivetrain 5 09-29-2015 01:42 PM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 02:37 AM.