BEGi S3 with XEDE lean on warm start... unless in gear? - Miata Turbo Forum -Boost cars, acquire cats.

Welcome to   Members

ECUs and Tuning Discuss Engine Management, Tuning, & Programming

LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 07-16-2013, 02:26 PM   #1
Thread Starter
Join Date: Jul 2013
Posts: 1
Total Cats: 0
Default BEGi S3 with XEDE lean on warm start... unless in gear?


I have been having a strange problem with my 94 Miata where on 90% of the start ups it will idle really lean for about 30 seconds and then figure itself out. When it is completely cold (first start of the day) it will fire up just as it is supposed to.

The really strange thing is that if it is idling lean, I can push the clutch in, put it in gear, and the A/F ratio will go to normal levels. As soon as I take it back out of gear it starts going lean again (until about 30 seconds when it evens out)

Car is a 1.8 running a full BEGi S3 kit with 550cc injectors and XEDE.

jiggysnitz is offline   Reply With Quote

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The "other" spool question stefanst DIY Turbo Discussion 44 09-28-2015 07:16 PM
Built 1.6l Engine, 1,820 miles Baxgordum Miata parts for sale/trade 19 09-04-2015 11:42 PM
eMission possible: PASS Ben Prefabbed Turbo Kits 13 11-20-2008 11:45 AM
Mazdaspeed miata FAQ mprhead5 Insert BS here 30 10-05-2008 12:37 AM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 07:33 AM.