First Gear Not Fully Engaging - Miata Turbo Forum -Boost cars, acquire cats.

Welcome to   Members

Suspension, Brakes, Drivetrain discuss the wondrous effects of boost and your miata...

LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 02-24-2014, 08:44 PM   #1
Thread Starter
Join Date: Feb 2014
Posts: 1
Total Cats: 0
Default First Gear Not Fully Engaging

I have a '00 LS 5-speed and 1st gear has an issue where it won't fully seat in the gear without holding it there. I move it into first and then the gear **** will "spring" back about 3/4". This happens whether the car is on or off.

9/10 times its ok and it grabs first fine, but sometimes it won't fully grab the gear and I'm greeted with a huge jolt as I let out the clutch (almost feels like being rear-ended).

If I hold it all the way in gear (gently) it will take off fine every time.

I just changed the shifter boots, bushings, and turret oil, and it didn't really help the issue.

Any ideas?
firstorbit84 is offline   Reply With Quote

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
91 1.6l turbo complete part out. Tony the Tiger Miata parts for sale/trade 55 09-09-2016 12:52 AM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 09:30 AM
The "other" spool question stefanst DIY Turbo Discussion 44 09-28-2015 07:16 PM
WTB HPDE miata - Texas Voltwings Cars for sale/trade 0 09-27-2015 06:40 PM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 08:37 PM.